• torkomon akadt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni egy szokatlan kérdésben. 7 nappal ezelőtt szőrszál akadt a torkomon, sem felköhögni, sem lenyelni nem tudom. Próbáltam különböző ételek fogyasztását, hogy lesodorja a nyelőcsövemből. Eddig minden sikertelennek bizonyult. Nagyon irritálja a torkomat, hányingert okoz, és gyakran öklendezek. Valószínűleg a köhögés és öklendezés miatt ma már véres volt a köpetem. Két napja éles fájdalom jelentkezik a torkomban. Több nyálam és váladék termelődik. Voltam (Angliában ) háziorvosnál kétszer is, aki azt tanácsolta, hogy egyek kenyeret, és szedjek paracetamolt. Rengeteg fajta étel fogyasztását kipróbáltam már, de nem segít. Leghamarabb két hét múlva tudok Magyarországra utazni, és elmenni fül-orr-gégészhez. Ez az idő most nagyon távolinak tűnik. A kérdésem az, hogy milyen további fokozódó következmények várhatóak, ha a szőrszál a torkomban marad? Mit lehet tenni a probléma megszüntetése érdekében? Ha eljutok egy szakemberhez, hogyan tud segíteni? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Adrienn

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Hölgyem! Fölöttébb valószínűtlen, hogy az idegentestérzés hátterében valóban idegentest állna. Ilyenkor jellemzően már csak az irritáció okozza a fönnmaradó érzést. Ha mégis ott maradt volna egy perforációt nem okozó idegentest, akkor sem lesz ennek komoly következménye, legföljebb helyi gyulladás. Gargalizáló szereket kipróbálhat.


        Kérdés: 2014. november 02., 02:26; Megválaszolva: 2014. november 05., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        TISZTELT DOKTOR UR. HAEMICOLECTOMIA MÜTÉT UTÁN 3 HÉTTEL AZ ALÁBBI KÉRDÉSEK MERÜLTEK FEL.vAN EGY FÜGGŐLEGES 30 CM VÁGÁS A HAS KÖZEPÉN ÉS EGY JOBBOLDALI LYUK (DRÉNCSŐ HELYE) 1. IDŐNKÉNT ERŐS RÖVID IDEIG TARTÓ FÁJDALMAT ÉRZEK A DRÉNCSŐ...
        Tisztelt Doktor Úr! Emésztési zavaraim még tavaly kezdődtek. Akkor felkerestem a gasztróenreológust és Normix kúrát kaptam. Panaszaim: puffadás, étkezés után teltségérzet, hallható gyomorhangok, gyakori böfögés, erős szelesedés és laza...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.