orrüreg es halantek fajdalom

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy 2 hete fáj a torkom, de a héten súlyosbodott, és orr illetve füldugulás jelentkezett 3 napja, sűrű, sárgás váladékkal. Többször voltam fül-orr-gégésznél, es 3 napja Klacidot irt fel. De ez már a 3 antibiotikum kis szünet után. Úgy tűnt javulás történt, de ma súlyosabb lett, mint azelőtt. Úgy érzem, mintha el lenne dugulva az orrom, folyamatos, növekvő nyomást érzek beljebb, az orrüregben, de a furcsa az, hogy kapok levegőt, és orrfújásnál nem jön semmi. Ez egy nagyon erős kétoldali halánték tájéki fejfájással jár. Most már 1 napja folyamatosan. Továbbá hallok egy furcsa hangot időnként az orromból, mintha feszülne egyre jobban az orrüreg es attol lenne. Emellett refluxom van, amire szedek Ranitidint, lehet hogy ez magyarázza a torokfájást, de sztem ennyire súlyosbodó tünetekkel nem jár. A doktor, akinél voltam azt is mondta, hogy fénytelen a fülem, és az orr, torok nyalkahártyája vörös színű. Várjam meg a 7 napig tartó gyógyszer szedését vagy menjek orvoshoz azonnal? Köszönettel, Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Kedves Noémi!

Orrmelléküreg-gyulladás típusos tüneteit írta le panaszai körvonalazásával. A szakma egyre inkább a megfelelő orrtisztításra (klasszikus és szteroid orrcsepp kiegészítéssel) helyezi a hangsúlyt, az antibiotikum másodlagos. Hosszas fönnállás esetén az arcüregöblítés is szóbajön. Ha a panaszai az antibiotikum szedés 3-4. napjára sem csillapodnak, akkor bizony érdemes ismételten szakorvosi konzultációban gondolkodnia.

Kérdés: 2012. október 04., 05:14; Megválaszolva: 2012. október 07., 08:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos torok
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...
Fül-torok viszketés
Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba) ....
Papilloma planocellulare uvulae D10.50
Tisztelt Doktor úr! Tavaly kisműtétem volt.Az uvuláról eltávolitottak egy 7 mm átmérőjű daganatot. Az eredmény Papilloma planocellulare uvulae...
Szívós torokfájás
Tisztelt Dr. Zaránd! Nagyjából két hete tart egy kellemetlen kaparó-csiklandozó érzés a torkomban, amelyet száraz köhögés (különösen...