Arcüregben polip

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 9 éves kislányom arcüregében az MRI vizsgálat egy 1, 5 cm-es polipot mutatott ki. Kérdésem, szükséges-e a műtét, illetve mikor szükséges az eltávolítása a polipnak? Csak műtéttel szüntethető meg a polip, vagy van rá gyógyszeres kezelés is? Mik lehetnek a tünetek? Köszönöm válaszát.

Svábhegyi Gyógyintézet válasza polip témában

Kedves Kérdező!

Melléküregek esetében a mérvadó a CT felvétel, az MRI nem erre specifikus. Ez a polip még nem olyan jelentős méretű, így pár hétig, (akár az iskola befejezéséig) lokális steroidos spray használata javasolt. Panasz esetében egy-két hónap múlva melléküreg CT készítése indokolt. Eredménytől függően műtét elvégzése javasolt. Ilyenkor altatásban FESS műtétet végzünk gyerekkorban is. Ez a műtét kis megterheléssel jár, és látványos javulást eredményez.

Nyugodtan keressen meg!

Üdvözlettel:

Dr. Krasznai Magda

gyermek fül-orr-gégész

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon

Kérdés: 2012. április 30., 19:27; Megválaszolva: 2012. május 08., 11:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Gyermek szájpadlás
Üdvözlöm! 4 éves kisfiam szájpadlásán lassan fél, egy éve időközönként a képen látható valami jelenik meg. Nem tudom összefüggésbe hozni...
Hallójárat gyulladás
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?