Colonoscopia

2 nappal ezelőtti colonoscopia vizsgálat eredménye: vörhenyes felszínű, vaskos nyéllel bíró nagyméretű polypus. Mit jelent ez és lehet-e rosszindulatú? Jogos-e hogy 2 nappal utána hányingerem van és sok alvadt vér távozik belőlem? Biopsiát is vettek. Kérem sürgős válaszát. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza polip témában

Kedves Kérdező!

Azt, hogy a polip jóindulatú, vagy rosszindulatú, a szövettani vizsgálat tudja eldönteni. Előfordulhat, hogy a biopsziás minta vizsgálata nem elegendő, hanem biztosat csak az endoszkóposan vagy műtétileg eltávolított polip teljes vizsgálata után lehet mondani. A hányinger és a nagymennyiségű alvadt vér távozása a biopszia után egyáltalán nem szokványos, mielőbb keresse fel a vizsgálatot végző orvost!

Kérdés: 2012. július 20., 10:35; Megválaszolva: 2012. július 23., 19:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás