• Hüvelypolyp műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Édesanyámat hüvely polyppal műtötték amely kaparással is járt. A kórházban már aznap haza engedték,de azt nem mondtuk hogy nehezebb fizikai munkát végez és meg szeretném kérdezni, hogy egyáltalán végezhet-e nehezebb fizikai munkát egy ilyen műtét után(napi 12 óra). Van , hogy 20-30 kg-ot emelni kell neki. Szeretném pontosan megtudni mennyi az az idő amit pihenéssel kell töltenie, ahhoz hogy semmilyen maradandó károsodása ne legyen.(Egy fagyis biciklivel is jár ami folyamatos rázkódással jár) Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a polyp, műtét témában

        Tisztelt Hölgyem! A hüvely polip eltávolítás és a küret járóbetegnél is elvégezhetőek, tehát a gyakorlatban nem szabad, hogy elhúzódó szövődménnyel járjanak. Persze az altatás és a műtét nem csak szervileg, hanem lelkileg is megviselik az embert, ezért 1-2 nap pihenés indokolt lenne. Persze, ha teljesen panaszmentes és nem akar/ nem tud piheni, fizikai munka megengedhető 1-2 nap pihenés után.


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 30., 19:55; Megválaszolva: 2011. június 01., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: