Polypectomia

T.Dr Nő/Úr! 5.07én megvolt a polyp eltávolítás.Szövettan: Mikroszkópos leírás Minta: H201PATO008091A HBCOTRA Mikro leírás A-B: módosított Vienna klsszifikáció: high grade dysplasia/adenoma. A nyél szakadozott, lobos. malignitás jeleit nem láttuk.Immunfenotipus: p53: 2+.PAS-AK: nyákdeplectiot igazolt.Dg. A-B: ColonTransversum/sigmabél: adenoma tubulovillósum intestinicrassi, súlyos dysplásia jeleivel. Minta: H2010PATO008091C HBSIG Mikroleírás C: malignitás jeleit nem láttuk Módosított Vienna klasszifikáció: 10w grade dysplasia/ adenoma dg./vélemény:sigmabél: adenoma tubulare polyposum intestini crassi, enyhe dysplasiával. A mellkas rtg.nem igazolt+ elváltozást a hasi UH.szintén negatív. A carcinoembrionális antigén2, 85. A kérdésem az itt közölt adatok alapján, 3-4hónap múlva controllt javasolt a kezelő orvosom a mit elfogadtam. A széklet ürítés nem mindig történik egyszerre van hogy egynap3x-or kell mennem ez normális? Köszönöm megtisztelő válaszát: István

Dr. Bodnár Edina válasza polip témában

A kontroll megfelelő és szükséges (a szövettani lelet jóindulatú adenomát igazolt, de helyenként már atipusos sejtmagokkal) . Az idnkénti gyakoribb székürítés még belefér az egészséges határértékekbe, ez erősen függ a bevitt táplálékmennyiségtől.

Kérdés: 2010. május 26., 18:56; Megválaszolva: 2010. május 26., 18:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Colonoscopia
2 nappal ezelőtti colonoscopia vizsgálat eredménye: vörhenyes felszínű, vaskos nyéllel bíró nagyméretű polypus. Mit jelent ez és lehet-e...
kotohartya gylladas? egyeb...
Kedves doktorno! Korulbelul egy fel eve, konnyezik a szemem es fazik..Reggel egy kisse ragacsos valadek folyik a szempillamra, szemem kornyezetere... Milyen...
Polip
Tisztelt Dr.Boros Miklós! Köszönöm válaszát az aranyér kérdésemmel kapcsolatban, de közben sajnos kiderült, hogy nem az okozza a panaszokat hanem...
Focalisan adenomatosus...
Most voltam szövettani vizsgálaton és szeretném megtudni mi t jelent ez a diagnózis Tisztelettel Czeglédiné
Sárga nyálka széklet, érdemes...
Tisztelt doktorúr Nyálkás széklet miatt idén eddig volt teljes laborom (tökéletes, vérszegénységre, gyulladásra utaló jel nincs) , széklet vér...