• Detritusz, mt lehet tenni, hogy ne legyen már?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.úr. Decemberben szinte egész hónapban tüszős volt a mandulám, több antibiotikumos kezelést kaptam mire januárra elmúlt.Ekkor elmentem gégészetre ahol azt mondták hogy már nem tüszős a mandulám hanem detrituszos. Akkor azt mondták szopogassak torokfertőtlenítőt és kész.Se mintát nem vettek, nem csináltak semmit sem a mandulámmal azaz az apró detrituszokkal. Azért fordultam önhöz mert a mai napig vannak detrituszok a manduláimon igaz aprók(annak tűnnek)van hogy nemigazán látni, de van hogy eléggé de akkor is aprók.(kb.1-2mm).Nem fájnak, de kezd már zavarni, hogy miért nem múlik már el.Kérdésem el tud magától múlni a detritusz? Próbálgattam nyomogatni, de képtelen vagyok rá, mert öklendezek tőle. Másik kérdésem még, hogy krónikus kismedence gyulladásom van, ami befolyásolhatja a mandulám gyógyulását? Azzal is sokat küszködök most jutottunk el nőgyógyászommal hogy laporoskopiát végez el. Másik problémám, már két hete nagyon száraz köhögés gyötör, már minden lehetséges gyógyszert és egyéb köhögés csillapítást kipróbáltam, de mindig lefekvéskor és hajnalban kap el a fullasztó száraz köhögés, ilyenkor már azt hiszem agyvérzést kapok, annyira rossz.Párásítást mindent csinálunk már.Ez esetleg ismételten befolyásolja a detrituszok gyógyulását? lehet ezért nem tud gyógyulni már a torkom? Köszönöm szépen előre is válaszát.Üdvözlettel Andrea

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a detritus témában

        Kedves Andrea! A detritus nem betegség, ahogyan a fogakon lévő lepedék sem az. Változni szokott, az én egyik lányomnak 3-4 hónapig van, aztán meg soká nincs, és néha megint előjön. A kismedencei gyulladás hátterében állhat mandulagóc, ez független a detritustól, de ha igazolódik, akkor ki kell venni a mandulát, és urogenitális tünetei is javulhatnak.


        Kérdés: 2012. február 16., 16:30; Megválaszolva: 2012. február 17., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: