Mandulán lévő fehéres-sárgás dolog mi lehet?

Tisztelt Doktorno-ur! A kovetkezo kerdessel fordulok Onhoz. A mandulamon, a jobb oldalin van egy kicsi lyuk, en annak nezem, ebben idokozonkent feheres, sargas valami van, amit ki tudok nyomni. A kezeloorvosom azt mondja, hogy ez semmi, etelmaradek lehet ami odakerult, es ha nem okoz fajdalmat nyugodtan kinyomhatom onnan, merthogy fulpiszkaloval ki tudom szedni. Azt mondja nem mandulagyulladas mert az csillogna a mandula felszinen. Kerdesem az lenne igaz-e hogy ez nem baj, es valoban csak etelmaradek lenne? Nem csinalt semilyen vizsgalatot, csak belenezett a torkomba. Valaszat elore is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza detritus témában

Kedves Kérdező!

Nem, ez nem ételmaradék, hanem az úgynevezett detritus. Ez egyfajta sejttörmeléket tartalmazó váladék, mely a mandula normál működése során termelődik. Teljesen természetes jelenség teendőt, kezelést nem igényel, nem kell eltávolítani.

A mandulagyulladáskor termelődő váladék nem ilyen. A gyulladt mandula pedig piros, duzzadt, fájdalmas.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 23., 09:46; Megválaszolva: 2009. július 23., 09:46
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás