Fehér folt a mandulán

Tisztelt Doktor úr! Kisgyermekes anya vagyok, kb. fél éve hirtelen kaparó érzést éreztem a torkomban, nagyon köhögnöm kellett.Nyelési nehézségeim nem voltak, a köhögés is eddig tartott.Pici gombócérzet volt egyedül.A tükörben láttam, hogy a bal oldali mandulám picit meg van duzzadva.Pár napig szedtem T.verde cukorkát, nem éreztem rosszul magam.Mivel 3 héttel később sem ment le a duzzanat, elmentem a fül-orr-gégészetre.Az orvos enyhe gyulladást állapított meg,Aksolint írt fel,amit beszedtem.Az enyhe gombócérzet eltűnt a torkomból, de a mandulám továbbra is nagyobb volt.Mivel egyéb tünetem nem volt, nem mentem vissza az orvoshoz.Ő egyébként azt mondta,a szoptatástól gyengült le teljesen az immunrendszerem,javasolta függesszem fel.Habár a babám már 17 hónapos volt akkor,én ezzel a tanáccsal nem éltem, bízom benne nem ez az egyetlen megoldás,számomra nagyon fontos az anyatejes táplálás.Igyekszem egészségesen táplálkozni,vitaminokat is szedek.Az utóbbi hetekben többször megjelenik néha egy kis fehér pötty a bal mandulámon, ami egyre erőteljesebb, majd pár nap után mintha kiürülne, de nem sokkal később kezdődik minden elölről. T.verde sprayt szoktam rá fújni,esténként langyos sós vízzel öblögetek. Egyéb tünetem továbbra sincsen, néha esténként érzek picit égetőbb érzést a torkomban,mint amikor kiszárad,de ez reggelre el szokott múlni.Volt néha 37 fokos hőemelkedésem, de nem jellemző.A vérnyomásom mostanában alacsony, magas pulzussal (ált. 99/70, p: 85).A jelenlegi vírushelyzet miatt is húzom-halasztom az újbóli vizsgálatot.A férjemmel újabb kisbabát tervezünk és nem tudom, mennyire befolyásolja ez a tünet az újabb várandósságot?Okozhat bármi panaszt, akár a magzatban, akár a későbbiekben koraszülést?Antibiotikum nélkül lehet ezt kezelni?Gyerekkoromban többször volt tüszős-mandulagyulladásom, de az elmúlt 25 évben nem volt vele semmi problémám.A mandulakivételt szeretném elkerülni.Segítségét előre is nagyon köszönöm,jó egészséget és Áldott Ünnepeket kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Detritus témában

Tisztelt Asszonyom, A leírás és a kép alapján enyhe garat irritációt (reflux vagy orrlégzési gátoltság miatt) és mandula követ, azaz detritust látok. Utóbbi nem betegség, ugyanúgy mint a lepedék a fogakon. Nyugodtan vállalhat fentiek miatt újabb gyereket

Kérdés: 2020. december 07., 22:30; Megválaszolva: 2020. december 08., 04:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban