Hirdetés
      • Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Férjem problémájával fordulok Önhöz. Tavaly nyáron a jobb fülében zúgás kezdődött, amit akkor a huzatra és a klímára fogtunk. Elmúlt.Majd azon az éven őszre visszatért a zúgás, de Bilobil-lel sikerült elmulasztani. Ez jó pár hétbe beletelt, de elmúlt. Viszont az idén újra kezdődött, már több, mint fél éve zúg a füle. Első vizsgálaton azt mondták fülkürthurutja van: orrcsepp. Nem használt. Másik kórházba mentünk, ahol a múlt héten kapott egy 5 alkalmas infúzió kúrát, mellé Notropilt és Quavintont. A kúra olyannyira nem hozott eredmény, h a másik füle is zúg jelenleg. Az Audiológiai vizsgálaton megállapították, hogy a jobb fülének mély tartományában teljesen elment a hallása. Erre kapta az infúziót. Jelenleg abban a fázisban vagyunk, hogy várjuk azt a pár hetet, amikoris az infúziók és a gyógyszerek hatnak-e vagy sem. Azt a választ kaptuk, ha nem javul, akkor ismételni kell ezt fél év múlva, de nagyon nem fog akkor változni a helyzet. Éljen stresszmentesen, semmi értelme elvégezni a CT-t, az MRI-t és egyéb vizsgálatokat és már a Bilobil sem segíthet. Vérnyomása 120/80, vérkép rendben, dobhártya, garat, orr ép, valami a belső füllel a probléma, de esetleges irányt, vagy megoldást nem javasoltak. 36 éves a férjem, kicsit korainak tartom, hogy annyiban hagyjuk ezt a dolgot. Nagyon zavarja a zúgás, már szinte csak erre figyel, mert idegesíti. Megértem, bár nehéz elképzelni, hogy lehet így élni a mindennapokat. Kérdezném Öntől, hogy mi lehet a probléma? Mi lehet a megoldás? Vagy merre induljunk tovább, hogy a fülzúgás elmúljon? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Asszonyom! Van igazság abban, amit a kollégák mondtak, hogy a halláscsökkenés és a zúgás összefügg, és ennek javulása csak korlátozott ideig lehetséges. Azonban a kivizsgáláshoz, különösen ebben a fiatal korban az én ismereteim szerint képalkotó vizsgálat (MR) hozzá tartozik. Sajnos ettől javulás nem várható, de ha daganat van a dolog hátterében, az igazolható vagy kizárható. Ha organikus okok nem igazolódnak, akkor pszichoterápia, autogén tréning segíthet a tünetek elviselését szubjektíven lehetővé tenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 30., 21:01; Megválaszolva: 2011. december 01., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés