MR kiértékelés

Jó napot Doktor Úr! Azért írok mert néha fülzúgásom van a bal oldalon, voltam neurológusnál elküldött mr vizsgálatra ami sajnos nem negatív. Vissza kell mennem hozzá kielemzésre, de pár hét múlva van időpontom és eléggé nyugtalan vagyok, és aggódom hogy nem negatív az eredmény. Kérem írja le mi lehet kell e aggódnom nagy e a baj. Ezt írták: Koponya MRI vizsgálatot végeztünk SIEMENS MAGNETOM AERA 1.5 T MRI berendezésen axiális T2 súlyozott, diffúziós és ADC, coronalis FLAIR -, sagittalis T1 súlyozott mérésekkel. Klinikum/kérdés: Az anamnézisben fülzúgás szerepel. A vizsgálatot agyi státusz megítélésére végeztük el. Az intra és extracerebralis liquortér supra és infratentorialisan életkornak megfelelő tágasságúak. Az oldalkamrák asszimmetrikusak. A középvonali képletek nem áttoltak. Az aquaductus Sylvii nem szűkített. A cerebralis cortex szerkezete szabályos. A bal oldalon frontalisan 4 x 2 mm-es mindkét oldalon 3 mm-es, a gyrus precentralis területén 3 mm-es kerek T2- FLAIR fokozott jelmenetű terület látható. Az agyállományban kóros DWI gátlás ,spontán T1 fokozott jelmenet nem különíthető el. Az SWI mérésen vérzéses maradvány pathológiás meszesedés nem látható. A vermis ép. Az agytörzs szabályos. A hypophysis és corpus pineale régiójában kóros nem látható. A craniocervicalis átmenet normális. A bulbusok szabályosak. A sinus frontalis és mindkét sinus maxillaris szabad. A koponyabázis és calvaria csontjai és az extracranialis lágyrészek épek. Vélemény: Fehérállományi laesiok az életkort figyelembe véve elsősorban maradványnak tarthatók. Válaszát várom és köszönöm! Üdvözlettel B Gábor

Dr. Fehér Gergely válasza fülzúgás témában

Kedves Kérdező!

A leírtaknak a fülzúgáshoz semmi köze nincs, általában migrén, magasvérnyomás-betegség vagy cukorbetegség következtében láthatóak hasonló fehérállományi eltérések. Az MR lelet alapján aggodalomra okot nem látok.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. május 04., 19:45; Megválaszolva: 2022. május 05., 11:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gingko biloba javasolt-e?
Tisztelt Doktornő! Közel 3 hónapja szenvedek fülzúgástól. A fül-orr-gégész szakorvos javaslatára szedtem a Betahistin (16 mg, 3X1) tablettát 1...
Fülzúgás fülfájás
Üdvözlöm Dr nő Nekem már két éve zúg a fülem állandó jelleggel, és időnként fáj is bár nem állandó jelleggel.Ezt az okozta hogy túl sokat...
Rejtélyes szédülés - fejzúgás
Kedves Doktorúr/Doktornő! Több mint két éve szenvedek rejtélyes tünetegyüttessel együttjáró rohamoktól. 3-4 perc leforgása alatt a következő...
Fülzúgás, fejfájás oka
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 3-4 hete kezdődtek panaszaim, először fülzúgással, ami még most is tart és folyamatos. Voltam fül-orr gégészeten...
gyógyszer-mellékhatás
Tisztelt Doktornnő! Fülzúgásra és csigolyabántalmakra, reumatikus fájdalmakra a köv.gyógyszereket irták fel. Cognit, Arlavert, Zadex...