• Mit tehetek ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr / doktornő ! Kb. 2 hónappal ezelött kezdődött, hogy a szám teljesen kiszáradt, de oly annyira , hogy 5 percenként kell innom, mivel a hangom a száradtástól elmegy, kapar a torkom. Talán azt mondhatnám a megszokott nyáltermelésem most 20 % csökkent . Ez a probléma 2 hónapja a nap 24 órájában jelen van ! Nagyon kellemetlen, mert a munkám miatt, nincs illemhely a közelemben és a vizeletem igen csak megnőtt a napi 3-4 liter víz elfogyasztása miatt. Idővel társúlt hozzá, hogy a lehelletem nagyon kellemetlen szagú lett ! Felkerestem fogorvosom, aki közölte nincs rossz fogam, ép az ínyem is, így valószinüleg csak a nyár okozza a száradást, a lehelletem pedig a nem megfeleő fogtisztítás miatt lehet... Megjegyzem mosk fogat napi 2 alkalommal ! Illetve szájvizet is használok ! A porbléma sajnos nem enyhűl, hanem hozzá járúlt izom görcsök is megnehezítik már az életem ! ( heti 3-4 alkalommal izmaim főleg a "vádlim" görcsöl ). Éjszkánként nem tudom magam kellő képpen kipihenni mivel, max 2 órát tudok folyamatosan aludni, majd felébredek a saját sikitásomra, ugyan is visszatérő rémálmai vannak, mely a lekemet is nagyon megviseli. Összeségében tehát: szájszárasság, nyáltermelés hiánya, kellmetlen rossz lehellet, izomgörcsök, álmatlanság és rémálmok gyötörnek ! Mivel ez már 2 hónapja tart felkerestem háziorvosomat, aki közölte biztos túl stresszes az életem, de ha gondolom szedjek magnézium tablettát, amit vény nélkül beszerezhetek. A helyzet az, hogy nekem ez kevés ! Kérem segítse ! Mit tehetk ? Kihez fordúljak segítségért ? Véleménye szerint mi lehet a gond ? Van összefüggés a tünetek között vagy véletlen egybeesés ? Válaszát előre is köszönöm !!!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szájszárazság témában

        Kedves Kérdező! Egy rutin labort feltétlenül csináltasson, ugyanis nemcsak a stressz okoz ilyet, hanem szervi okok is. Javasolt a nyálmirigyek vizsgálatot, ezek gyulladása sokszor okoz szájszárazságot, illetve egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet. A magnézium jó ötlet, ez menjen tovább. Ha a szájszárazság okát nem sikerül kideríteni, immunológiai szakrendeléshez forduljon!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 21:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés