Szájszárazság

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Kb. tél vége-tavasz eleje körül elég súlyos szájszárazságom jelentkezett, ami a mai napig egyre súlyosabb és durvább lett/lesz. Mindemellett kb. 1 éve kezdődött el a sűrű vizelés, ami azóta szintén egyre fokozódott, majd nehéz vizelési panaszokkal folytatódtak (nem vagy nehezen ürül ki, kisebb sugárral, stb.) . Van egy pszichés eredetű alapbetegségem is, ami 14 éve fennáll nálam (skizoaffektív zavarként diagnosztizálták pár éve) . Erre szedek gyógyszereket, amik listáját leírtam. Ahogy ezek a tünetek jelentkeztek, rögtön elkezdtem vitaminokat szedni (a pszichiáterem javaslatára - de előtte is szedtem c-vitamint) , de semmivel nem lett jobb, sőt rosszabb. Voltam urológusnál és endokrinológusnál, akik szintén nem találtak semmi komolyat, és nem is mondták, hogy hova fordulhatnék még a problémáimmal. Már szinte elviselhetetlenek a tünetek, és ellehetetlenítik, megkeserítik a minden napjaimat. A kérdésem az, hogy hova érdemes fordulni ezekkel a problémákkal? Ki az, aki tudna nekem segíteni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szájszárazság témában

Tisztelt Kérdező,

Negatív labor- és urológiai vizsgálati eredmények mellett valószínűsíthető, hogy a gyógyszerek mellékhatása okozhatja a panaszait. Az Invega és a Xanax mellékhatásai között szerepel vizelési nehezítettség, emellett az Invega kiszáradást is okozhat.

Mindezek miatt érdemes volna pszichiáter kezelőorvosával átbeszélni az esetleges gyógyszer módosítást.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. augusztus 15., 21:11; Megválaszolva: 2017. augusztus 17., 11:24
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Testre kiható pszichés panaszok
skizofren vagyok?!
Antidepresszáns elhagyása
Hipnózis dadogás ellen
Együttélés egy kényszerbeteggel
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz. A párom kényszerbetegségben szenved, ezt pszichiáter diagnosztizálta nála kb. 10 évvel...