• Szájszárazság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Kb. tél vége-tavasz eleje körül elég súlyos szájszárazságom jelentkezett, ami a mai napig egyre súlyosabb és durvább lett/lesz. Mindemellett kb. 1 éve kezdődött el a sűrű vizelés, ami azóta szintén egyre fokozódott, majd nehéz vizelési panaszokkal folytatódtak (nem vagy nehezen ürül ki, kisebb sugárral, stb.). Van egy pszichés eredetű alapbetegségem is, ami 14 éve fennáll nálam (skizoaffektív zavarként diagnosztizálták pár éve). Erre szedek gyógyszereket, amik listáját leírtam. Ahogy ezek a tünetek jelentkeztek, rögtön elkezdtem vitaminokat szedni (a pszichiáterem javaslatára - de előtte is szedtem c-vitamint), de semmivel nem lett jobb, sőt rosszabb. Voltam urológusnál és endokrinológusnál, akik szintén nem találtak semmi komolyat, és nem is mondták, hogy hova fordulhatnék még a problémáimmal. Már szinte elviselhetetlenek a tünetek, és ellehetetlenítik, megkeserítik a minden napjaimat. A kérdésem az, hogy hova érdemes fordulni ezekkel a problémákkal? Ki az, aki tudna nekem segíteni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szájszárazság témában

        Tisztelt Kérdező, Negatív labor- és urológiai vizsgálati eredmények mellett valószínűsíthető, hogy a gyógyszerek mellékhatása okozhatja a panaszait. Az Invega és a Xanax mellékhatásai között szerepel vizelési nehezítettség, emellett az Invega kiszáradást is okozhat. Mindezek miatt érdemes volna pszichiáter kezelőorvosával átbeszélni az esetleges gyógyszer módosítást. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. augusztus 15., 21:11; Megválaszolva: 2017. augusztus 17., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: