Szájgyulladás

Tisztelt Doktornő! Már több alkalommal volt ún.fekélyes szájgyulladásom, az alsó fogsorom alatti ínyem alatt és az alsó ajkam belső részén.Általában 1 hét alatt gyógyult be, de mindig nagyon fájdalmas volt, enni sem tudtam. A mostani, ami pár napja tart, már nagyon fájdalmas, és nagyobb, mint az előzőek voltak. A nyaki nyirokcsomóim is meg vannak duzzadva. Lehetséges Ön szerint, hogy ezek mindig akkor jönnek elő, amikor előtte 1-2 nappal diót ettem?   Mástól is lehet ilyen, vagy a dió ilyen veszélyt rejt magában?  Most öblögetést alkalmazok, és vettem a gyógyszertárban gélt, amit rá kell kennem. Üdvözlettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fogászati panasz témában

Mivel ez a gyulladás gyakran előfordul, fel kellene keressen egy fogorvost, vagy szájsebészt is megmutatni az elváltozást, amikor Ön is érzi, hogy ismét kialakult. Hiszen tudja jobb félni, mint megijedni. Illetve a kollegák fognak tudni ajánlani esetleg speciálisabb szert is, kifejezetten az Ön problémájára. Ha pedig tudja, hogy a dió fogyasztása után alakul ez ki kerülni kellene a diót.

Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
Kérdés: 2010. június 14., 19:22; Megválaszolva: 2010. július 30., 09:22
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt