Fogpótlás

Tisztelt Doktornő/Úr A problémám az lenne, hogy az egyik felső metszőfogam pár év alatt egészen elszíneződött. Emlékeim szerint egy régi röntgenfelvétel a fog "elhalásáról" tanúskodott. Nemrégiben egy fogorvos a cirkónium pótlást ajánlotta figyelmembe, felvázolva annak minden előnyét. A lehetőség nagyon tetszik, annál is inkább, mert a hagyományos porcelán pótlást annak idején azért utasítottam el, mert a szomszédos két ép fogat is nagy mértékben csiszolták volna. A kérdésem az lenne, hogy igaz-e, hogy ennél a bavatkozásnál ez elkerülhető? A másik dolog, hogy az orvos azt mondta, hogy a mellette lévő ( ép) bal metszőfogat is pótolná ezzel a cirkóniumos megoldással, mondván, hogy fennáll a veszélye, hogy az újonnan készített fog - támasz hiányában - egyszerűen kitörik...(? ) Tényleg szükség van arra, hogy egy jó fogat kicseréltessek, ráadásul fizessek érte egy tetemes összeget? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Orsi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fogászati panasz témában

A cirkónium oxidból készült korona ugyan olyan pótlás, mint a hagyományos fémre égetett kerámia pótlás, csak ebben az esetben a fémet a cirkónium oxid helyettesíti, de erre is kerül még porcelán. Tehát ehhez is ugyanúgy le kell csiszolni a fogakat. Azért szokták ezt ajánlani, mert a cirkónium oxidból készült pótlásnál nincs fémes áttűnés az íny közelében. Azért ajánlja az orvos, hogy legalább két fogára készítsék el a pótlást, mert 1 fogra nagyon nehéz eltalálni a fog színét, ami teljesen ugyanolyan, mint a szomszédos másik metsző foga, de nem gondolnám, hogy önmagában eltörne az elszíneződött foga. Én még a jacket koronát tudnám ajánlani, amik szintén szépek, nincs bennük fém, és porcelánból vagy tömőanyaghoz hasonló, de magasabb porcelán tartalmú anyagból készülnek.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 13., 10:48; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:31
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt