• Fogászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Néhány éve egy porcelánkoronát helyeztek fel jobb oldalalon.felső fogsorom, hátulról az 5.fogamra. A korona felett később megjelent egy pici duzzanat, de nem az ínyen, hanem egészen fenn az arcüreg csontja alatt(bocsánat a helytelen kifejezésekért), de még a szájban kitapinthatóan. Tapintásra érzékeny. Később a fogorvosom antibiotikumos ecsetelővel kezelte, amitől kisebb lett, de nem múlt el. Most egy másik fogorovos tanácsát kértem, aki megröntgenezett, a röntgenen nem volt látható, és az előzetes feltételezés, hogy esetleg a korona alatti gyökérkezelt fog okozza, nem kikezelt gyökér miatt, nem volt kimutatható. Ezért, a korona mögötti fogat kezdte gyökérkezelni, mert abban, szerinte egy nagy lyuk volt, ami okozta ezt a duzzanatot. A gyökérkezelés után sem csökkent, sőt erősödött az érzékenysége. Végül mégis csak az lesz, hogy a koronát le kell szedni, és azt újra kezelni, annak ellenére, hogy a röntgen nem mutatott kikezeletlen gyökeret?. Vagy korábban felmerült, hogy "egy pici vágással kivágjuk", ha nem múlik. Legutóbb azt mondta a fogorvos, hogy egy nyirokcsomó duzzanat, és lassan fog elmúlni. Ha elmúlik. ( EGyébként a gyökérkezelt fogam nem fájt, sőt érzékeny sem volt... Félek hogy felesleges volt ez a kezelés mert én mégis a koronával hoznám összefüggésbe, hisz teljesen a korona feletti részen van. Vagy esetleg máshonnan ered a probléma.?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati panasz témában

        Én is a korona alatti fogra gyanakodom a leírása alapján. A fog resectió-ját javasolnám, ahogy Ön is írta ilyenkor "egy pici vágással kivágnak" fog gyökeréből és a körülötte lévő csontot is kitisztítják. Hiszen a gyulladás ilyen esteben már nem a fog gyökerében van,mivel az a gyökérkezeléssel le van zárva és ki lett tisztítva, hanem a foggyökér körüli csontban, amit általában a szervezet eltakarít, de valami oknál fogva ez az Ön esetében ez nem valósult meg.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 09., 10:21; Megválaszolva: 2010. július 17., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés