• még mindig chlamydia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Brugós László! Köszönöm előző válaszát. Javaslatára Klacid (250 mg) gyógyszert szedtem, az első héten minden nap, majd a további hetekben minden második nap, két hónapon keresztül. Másfél hónap múlva 2009 dec. közepén kontroll vérvételre mentem, melynek eredménye ua. mint a tavalyi vérvizsgálat, tehát: Chlamydia Pneumoniae IgA/MIF(Focus) 1:16 POZITÍV illetve IgG/MIF(Focus) >1:16 pozitív. Vélemény: Krónikus vagy szekunder fertőzés lehetséges. Továbbra is fennállnak több éve tartó panaszaim: sűrűn visszatérő felső légúti megbetegedéseim (torok, orr, szem ill. fülviszketés), allergiás és sűrű orr és garatváladékozás, torokfájás, többször nehézkes nyelés. Lehet, hogy mégis 3 hónapig kellett volna szednem a Klacidot, amit említett is? Megjegyzem amit múltkor is, hogy 2008 aug.-ban Lyme kórra 21 napig szedtem doxy-t, amit az elmúlt évek folyamán többször is. Kérdésem: Mivel lehetne gyógyítani továbbiakban a chlamydiát? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a chlamydia témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        A válaszadás jogát én kaptam, és sajnos nem ismerem előzményeit. A chlamydia fertőzés szerológiai leleteit mindegyiket össze kellene vetni, csak úgy értékelhetőek. Ezért kérném, a vizsgálati időpontok megjelelölésével, és  a szerológiai eredmények pontos közlésével küldje el nekem, valamint a rövid leírással, mi volt a betegségének lényege, panaszok-tünetek stb. Ezek birtokában próbálok majd választ adni kérdéseire.

         


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 16:24:13; Megválaszolva: 2010. március 11., 16:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: