rák betegség és annak gyógyítása

Tisztelt doktor úr/nő! Szeretném megkérdezni, hogy milyen módszerek vannak a rák betegség gyógyítására! dg: 1987-n átestem egy szív műtéten melynek során kaptam egy fertőzött vért, melynek következtében hepatitisz C vírussal fertőződtem, és akut vírus hordozóvá váltam. A vírus gyógyítására több esetben is átestem kezeléseken, melyek sajnos eredményre nem vezettek. 2009-n diagnosztizálták, hogy a májban rossz indulatú daganat fejlődött ki. A daganatot RFA kezeléssel távolították el több alkalommal is, jelenleg nexavár nevű kemoterápiás gyógyszeres kezelésben részesülök 2011 február hónaptól. A gyógyszeres kezelést több alkalommal is meg kellett szakítani mivel a mellékhatások a lábamon a bokák alatt f vér alá futásos elváltozásokat okoztak. jelenleg is szüneteltetve van a gyógyszer szedése a fent leírtak miatt, mert sokszor szinte el viselhetetlen fájdalmakat okoz. Milyen lehetőség van az ilyen fájdalmak csökkentésére és a többi kellemetlen mellékhatás elmulasztására, valamint meddig kell a gyógyszeres kezelést folytatni, mert a CT vizsgálatok újabb daganat kifejlődését nem diagnosztizáltak.Továbbá milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a vírus szervezetből való ki irtására?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza hepatitis témában

Kedves Kérdező!

A Nexavar kezelés mellett sok esetben lépnek fel mellékhatások, mint az Ön esetében is észlelt kiütés és fájdalom. A kezelést ilyenkor célszerű felfüggeszteni. A Nexavar kezelést mindaddig javasolt folytatni, ameddig a kezelés hatása a daganat növekedésének gátlására előnyös és ameddig minél kevesebb mellékhatás jelentkezik. Mindenképpen jó jel, hogy a vizsgálatok alapján a daganat terjedését nem észlelték. Annak ellenére, hogy a májdaganat valószínűleg a vírusfertőzés talaján alakult ki, a hepatitisvírus ellenes kezelésnek az Ön esetében ebben az állapotban nincs jelentősége, hiszen a mostani betegségével kapcsolatban ezzel érdemi változás nem érhető el.

Kérdés: 2012. július 14., 11:58; Megválaszolva: 2012. július 17., 21:28
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció