• Hepatitis C-re az eredményem reaktív lett. Ez mit jelent?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Véradáson voltam, tegnap értesítettek, hogy minden eredményem (HIV, hepatitisz B, szifilisz) jó lett, de Hepatitis C-re reaktív lett és még elküldik további kivizsgálásokra. Mit jelent ez pontosan, elkaphattam a betegséget? Nagyon félek, utánaolvastam, hogy vérrel terjed meg főleg droghasználók körében és akinek van tetoválása és piercingje, de nekem egyik sincs. Lehet, hogy csak véletlenül lett rossz az eredmény? Van ok aggódni?

        Dr. Plósz János válasza a hepatitis témában

        Ha nem volt korábban lehetősége fertőződésre, valószínűleg a véradás előtt végzett szűrővizsgálat adott valami ok miatt álpozitív eredményt. Érdemes mielőtt ilyen irányú vírusszerológiai vizsgálatot végezni, hogy tisztázódjon a helyzet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 16:45; Megválaszolva: 2012. január 25., 16:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: