• májgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        jo napot! a férjemnel 1évvel ezelőtt, véradast követően azt mondta az orvos, h sárgaság vírust hordoz.de a ferjem meg nem volt sárgasagban es semmilyen tünetei nincsenek! véet adott, székletét vizsgálták es vizelet mintát vettek, es ultrahangon is megneztek a máját, azt mondta, h sárgaság virus hordozo, de nem tudom pontosan a virus nevet, mert igy mondta a doki. az ultrahangon es a vizsgalatoknal is minden rendbern volt, csak azt mondtak, h vírushordozo. közben en megszültem 1gyermekunket es nekunk sincs semmilyen bajunk! az orvos azt mondta, h semmi gond, csak hordozza vírust! de en aggodok, h nem e fertőző es, h lehet e belole valmi komolyabb estleg májrák v cirrozis? válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hepatitis témában

        Kedves Kérdező! Az Ön férje Hepatitis B vagy C vírus hordozó lehet. Az elkészült leleteken biztos pontosan leírásra került. Ha csak hordozó és nem mutat aktivitást a vírus, akkor különösebb teendő nincs, a továbbiakban a férje nem adhat vért. Évenkénti laborvizsgálat történjen. Javasolt a család hepatitisz szűrése. Amennyiben B vírus hordozásról van szó és Ön nem hordozó, oltassa be magát B vírus elleni oltóanyaggal ( Engerix B) A hordozó a B vírust vérrel illetve szexuális úton továbbadhatja, a C vírus inkább csak vérrel fertőz. A laboratóriumi leletekben észlelt aktivitás esetén lehet szó a hepatisz idült formájáról, mely a későbbiekben okozhat májzsugorodást, májrákot. A vírushordozás nem jelent megbetegedést.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. január 24., 19:05; Megválaszolva: 2012. január 27., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Ablakot takarítottam ma délután, gumikesztyű nélkül és eléggé madár ürülékes volt az ablak. Mikor befejeztem, akkor vettem észre, hogy van egy vágás a kezemen, amit kb. 24 órával a takarítás előtt szereztem, csak...
        Tisztelt Doktor Nő! Nemrég HIV1,2 antitest HIV1 antigén (CMIA Abott) tesztet csináltattam vérből. Az eredmény negatív lett. A vért nem-natív csőbe vették le (nem emlékszem, hogy milyen színű volt a kupak de nem-natív), és vérsavóból...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos