• Hepatitis B után 1 évtizeddel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1998-ban Heptatitis B-vel kezeltek. Akkor még fiatal voltomra tekintettel, illetve orvosi felvilágosítás híján nemigen voltam tisztában a betegség súlyosságával. Azonban mostanában sokat olvastam arról, hogy a HB-vel fertőzött személyek a későbbiek során májrákban fognak szenvedni nagy valószínűséggel. Azt szeretném tudni, hogy az akkori sikeres gyógyulásom után félnem kell-e súlyos májbetegségektől, illetve az azóta 2002-ben született gyermeknél lehet-e jelentősége annak, hogy valaha Hepatitis B-vel voltam fertőződve? Nekem a gyógyulásom óta nem kellett semmilyen vizsgálatra sem mennem, panaszom nincs, azonban ijesztő volt, amiket az Interneten olvastam a Hepatitis B-vel valaha fertőződött emberekről. Nem tudom, hogy én most már betegnek számítok, vagy gyógyultnak? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hepatitis témában

        Kedves Kérdező! A leirtak alapján Ön gyógyultnak tekinthető. A hepatitis B fertőzést követően, ha a betegség aktív marad, valóban súlyos következményei lehetnek. Saját megnyugtatására keresse fel családorvosát és csináltasson rutin laboratóriumi vizsgálatot illetve hepatitisz szerológiai vizsgálatot, mellyel kimutatható, hogy van-e vírus hordozás illetve vírus aktivitás az Ön szervezetében. A gyerekénél, amennyiben Ön nem vírushordozó, nincsen semmilyen aggodalomra oka. Ha Ön vírushordozó lenne, ez esetben a gyermeke szűrése javasolt. Megnyugtatásul megjegyezném, hogy a terhesgondozás során nyilván dokumentálásra került az Ön korábbi hepatitis fertőzése és feltételezem igazolódott, hogy Ön nem vírushordozó.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 14:16; Megválaszolva: 2012. január 27., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés