vmi agyi eredetű gyulladás?

T. Doktor! Február végén lázam volt kb. 5-6 napig (38, 5-39 fok) , kísérő tünetek: infuenza szerű derék- és lábfájás, fejfájás. A torkom nem fájt, hányingerem nem volt. Egész télen nem voltam beteg. Március elején elmentem a háziorvoshoz, aki laborba utalt és Supraxot írt fel. A CRP érték 56 volt, a vas kicsit alacsony, néhány vérlemezke a vizeletben (nem menstruáltam) . Beszedtem a gyógyszert, a lázam elmúlt, majd kb. 1 hét múlva visszatért, 38 fölötti értékkel. Kísérő tünetek ugyanazok, mint először. A háziorvos Levofloxacint írt. Amíg szedtem, belázasodtam, és utána is, 38 fok fölötti volt a hőmérsékletem, heti rendszerességgel egy napra terjedt a láz, erős éjszakai izzadással kísérve, majd visszatért a hőmérsékletem 37-37, 5 közé. Május elején ismét elmentem a háziorvoshoz, hogy nem szűnnek a panaszaim, ekkor megint Supraxot kaptam, 4-5 héten keresztül. Amíg szedtem, már lement 37 alá is a hőm. Részletes kivizsgálás következett: szívbetegség kizárva, női nemi szervek betegségei kizárva (bár volt egy laborvizsgálat tumor markerekre, gyanús értékekkel, de azt a szonográfus-nőgyógyász cáfolta) , Lyme-kór kizárva, torokváladék teny. negatív. CT: emphesias tüdő (soha nem dohányoztam) , apró meszes góc a tüdőben. Antinukleáris AT IIF pozitív, simaizom elleni AT erősen pozitív. A hosszú antibiotikum-kúra után egy nappal megint felment a lázam, 38-ig, és a hő emelkedését mindig ugyanazok a panaszok kísérik, mint először. Friss laborvizsgálat: CRP még magas, de már 15 alatt, prolaktin hormon szintje alacsony. A heteim most is egy-egy délután-esti lázzal telnek, és már nagyon fáradtnak érzem magam. 3 kisgyermekem van, keményen dolgozom, amikor nem vagyok lázas, és már nagyon szeretném, hogy kiderüljön, mi a csuda bajom van. Van valami ötletük? Lehet, hogy valami hormon probléma? Vagy agy? Válaszukat nagyon várom, üdvözlettel: Ditta.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza láz témában

Kedves Kérdező!

A CRP értékének csökkenése mindenképpen jó jel. A leírt laboratóriumi eltérések alapján lázas betegségének immunológiai háttere merül fel.Erre utal az Antinuklearis antitest pozitivitás is, valamint, hogy a többszörös antibiotikus kezelés a lázas periodusokon nem változtatott. Keressen fel immunológus szakorvost további vizsgálatok elvégzése céljábó. Megjegyezném még, hogy a vizeletben valószínűleg vörösvértest volt és nem vérlemezke.

Kérdés: 2012. július 09., 18:08; Megválaszolva: 2012. július 11., 21:40
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció