• TÜDŐBETEGSÉG

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Férjemnek 2011 volt tüdőrákja, melyből kigyógyult. Tavaly tályogot távolítottak el erről a tüdejéről, gyógyultnak mondták. Jelenleg fáj a tüdeje, mélyről köhög és magas láza van.(39C) Kétirányú mellkasfelvételt készytettek, de nincs diagnózis: A jobb rekeszfél adhaesios felszínű, az adhaesios csipkéktől a hilus felé ív alakú kötegárnyékok futnak. A jobb. lat. sinus nem nyílt meg. A bal rekeszkontúr és a bal lat. sinus megtartott. A jobb tüdőcsúcsban vaskos pleuracallus ábrázolódik. A szív nme nagyobb. Kp.tág aorta. A jobb hilus pólusának vetületében néhéűány apró fém kapocs ábrázolódik, fölötte a subclavium vetülrtében mediálisan fémvarratsor figyelhető meg. Kérem szépen, írja meg, mi lehet ez, mert nagyon aggódom.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a láz, mellkas röntgen lelet témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgen leírásban a korábbi műtét, és gyulladás maradvány elváltozásai szerepelnek. Tüdőrákra, tüdőgyulladásra utaló eltérés most nincs. Valószínűleg vírusfertőzése van jelenleg férjének. Remélhetőleg ebből hamar felépül. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. április 10., 19:43; Megválaszolva: 2019. április 12., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: