TÜDŐBETEGSÉG

Tisztelt Doktornő! Férjemnek 2011 volt tüdőrákja, melyből kigyógyult. Tavaly tályogot távolítottak el erről a tüdejéről, gyógyultnak mondták. Jelenleg fáj a tüdeje, mélyről köhög és magas láza van. (39C) Kétirányú mellkasfelvételt készytettek, de nincs diagnózis: A jobb rekeszfél adhaesios felszínű, az adhaesios csipkéktől a hilus felé ív alakú kötegárnyékok futnak. A jobb. lat. sinus nem nyílt meg. A bal rekeszkontúr és a bal lat. sinus megtartott. A jobb tüdőcsúcsban vaskos pleuracallus ábrázolódik. A szív nme nagyobb. Kp.tág aorta. A jobb hilus pólusának vetületében néhéűány apró fém kapocs ábrázolódik, fölötte a subclavium vetülrtében mediálisan fémvarratsor figyelhető meg. Kérem szépen, írja meg, mi lehet ez, mert nagyon aggódom.

Dr. Hangonyi Csilla válasza láz témában

Kedves Kérdező!

A mellkas röntgen leírásban a korábbi műtét, és gyulladás maradvány elváltozásai szerepelnek. Tüdőrákra, tüdőgyulladásra utaló eltérés most nincs. Valószínűleg vírusfertőzése van jelenleg férjének. Remélhetőleg ebből hamar felépül.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2019. április 10., 19:43; Megválaszolva: 2019. április 12., 19:39
Kérdések és válaszok: Tüdőrák
Tüdőrák àttét a nyirokcsomókban
Tisztelt Doktornő! Apósommal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. 72 éves, erős dohányos férfi. Novemberben derült ki, hogy tüdőrákos....
Vena superior sindroma
Kissejtes tüdőrák.
Medrol2......
Biopszia eredmény