• Beszéd elmaradás és egyéb problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor! A párom kislánya 2 és fél éves. Koraszülöttként 13 hetesen, 41 cm és 1460 grammosan jött a világra. Rengeteg vizsgálaton volt már, de az orvosok nem mondtak semmi konkrétat. Korábban az állandó hányás volt jellemző. Manapság pedig állandó jelleggel lázas (körülbelül 1 hét szünet van a két lázas idő szak között. Olyankor 38 fok körül mozog.)Kevés szót használ, olyanokat mint anya, apa, nem, virág és az idősebbik testvére nevét, viszont azt nem tudja, hogy kinek mondja. Jár bölcsődébe, ahol nem igazán keresi a többi gyerek társaságát. Leginkább magában játszik. A leírtak tudom, hogy kevés lehet, de ha kapnánk valami támpontot, hogy mi lehet az oka ezeknek a tüneteknek azt nagyon meg köszönnénk. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a Láz, fejlődésbeli elmaradás témában

        Kedves Kérdező! A gyakori lázas állapot miatt jó lenne egy részletesebb laborvizsgálat, góckutatás, fülészeti vizsgálat, röntgen, nyilván a fizikális vizsgálat alapján és a részletes panaszok alapján, szükség esetén további vizsgálatok pl.immunológiai. A kislány viselkedését is jó lenne megfigyelni, beszéljenek védőnővel, gyermekorvossal, gondolom járnak koraszülött utógondozóba, szükség esetén korai fejlesztést érdemes igénybe venni, ahol a különböző fejlődésbeli elmaradások korrigálására válhat lehetőség. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. február 10., 15:56; Megválaszolva: 2019. február 17., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: