• Megnagyobbodott, fájdalmatlan nyirokcsomók test szerte, rossz közérzet, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/ Doktor nő! Rettentően kétségbe vagyok esve, kérem segítsen! Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdődtek a panaszaim. Első tünetként ételallergiára jellemző, viszkető, tenyér nagyságú kiemelkedések jelentek meg az egész testemen, ekkora kórházba kerültem, a kiütések pár óra alatt teljesen visszahúzódtak. Az orvosok azt tanácsolták, hogy végeztessek allergológiai vizsgálatot. Minden leletem negatív lett. Pár hétig tünetmentes voltam, azután kezdődtek a komolyabb gondok. Az ajkaim szinte állandóan meg voltak duzzadva, a nyirokcsomóim mindenhol megnagyobbodtak, a torkom begyulladt és az orrom is mindig folyik. A közérzetem is általában rossz, gyengének érzem magam. A tüneteim első jelentkezésének idején enyhe hőemelkedésem is volt, de ez hamar elmúlt, nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Az elmúlt egy évben többször voltam ügyeleten, kórházban és egy mandulaműtéten is átestem, de az állapotom nem javul. A nyirokcsomóim még mindig meg vannak nagyobbodva, fáj a torkom, elesettnek érzem magam. A vérképemmel mindig minden rendben volt, egyedül a limfocita számom volt 2-3% al magasabb a normálisnál és a GOT májfunkció értékem 42. Már kezdtem elfogadni az állapotomat, mikor nagyjából egy hónapja felkerestem egy fül-orr gégész szakorvost, aki a megnagyobbodott nyirokcsomóim miatt javasolt egy nyaki ultrahang vizsgálatot és szerológiai kivizsgálást. A vizsgálatot végző orvos szerint a nyirokcsomóim elég nagyok, de nem reaktívak. A szerológiai vizsgálat még nem történt meg, de ekkora felmerült bennem a gyanú, hogy esetleg hiv fertőzött vagyok és rettentően megijedtem a saját állapotom miatt is és mást is megfertőzhettem. Az elmúlt héten elmentem hiv szűrésre, de még nem jött meg az eredmény. Azóta folyamatos félelemben élek és csak a téma körül forognak a gondolataim. Mit gondol, a tüneteim alapján valóban lehetek hiv fertőzött? Lehet ennek valamilyen jele a vérképben? Milyen más betegség gyanúja merülhet még fel? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a HIV témában

        Kedves Kérdező! A hasonló tünetek jelentkezhetnek HIV-fertőzés, de mononukleózis, vírusos májgyulladás és egyes nemi betegségek esetén is. A szerológia és a HIV-teszt fog pontos választ adni, hogy milyen kórokozó okozza a tüneteit. Nem mellesleg említem, hogy a stressz és a szorongás is okozhat hasonló panaszokat.


        Kérdés: 2012. február 19., 16:57; Megválaszolva: 2012. február 23., 00:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.