Hív fertőzés?

Tisztelt Doktornő! Egy nappal ezelőtt volt egy együttlétem. Egy olyan személlyel aki rizikócsoportba tartozik (homoszexuális) . HIV státusza nem ismert előttem. Szex vagyis anális és orális közösülés nem történt. Még csak nem is csókolóztunk. Azonban véletlenül egy kis csepp ondóváladék az ajkamra került, ami valószínűleg a partnertől származhatott. Ezt amint lehetett lemostam az ajkamról ugyan, de akkor is nagyon aggaszt a dolog, mivel egy apró afta van a számban. Érdeklődnék, hogy Ön szerint szükséges-e PEP kezelésre jelentkeznem, vagy ilyen kis mennyiségű ondó esetében feleslegesen aggódok. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza HIV témában

Kedves Kérdező, szinte lehetetlennek tartom, hogy ilyen módon megfertőződjön, de amennyiben tökéletesen szeretne megnyugodni a kérdéssel kapcsolatban, javaslom, hogy jelentkezzen egy szűrővizsgálatra, mindenek előtt. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. szeptember 26., 22:29; Megválaszolva: 2020. október 24., 10:24
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés gyanú
ajánlott HIV-re tesztelni?
HIV/ARS 3
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Alábbi kérdésemre visszatérve: https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Ismét visszatért a...
HIV kiegészítés
HIV/ARS 2
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Köszönöm a választ korábbi kérdésemre: https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Az eset utáni...