• Hepatitisz B gyógyitása!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megkérdezni hogy HepatitiszB fertőzésem volt orvosom szerint még mindig hordozó vagyok de nem fertőző. Aztmondta az előző orvosom hogy vegyem úgy mintha eggy sárgaságom lettvolna és észresem vettem.Ez volt 20 éve. Azóta is jártam évente ultrahangra leleteim mindig májnagyobbodást mutattak, Majd újból elmentem a fertőzőre de ott másik doktornő volt. Vérvétel:eredménye 2011 10 26-án kezdték és mostanra lett meg az eredményem. Hepatitis B vírus surface antigén konfirmálás ELISA:érték: 10Xh 0, 48/0, 033, Cut-off:0, 04 specifikus reakció. HepatitiszB vírus anti-HBe kimutatás ELISA: Pozitív Hepatítisz B vírus anti- HBe ELISA: Pozitív. Hepatitisz b virus anti-HBe IgM kimutatás ELISA:negativ. Hepatitisz D virus elleni totál ellenanyag kimutatás ELISA:negatv. Hepatitisz C vírus elleni totál ellenanyag kimutatás ELISA:negativ. Hepatitisz B vírus surface Ag kimutatás ELISA:érték: 3, 500: Cut-off:0, 06 Pozitív. azt mondta ez a doktornő hogy már ez gyógyitható. Ha igen önökszerint is akkor milyen gyógymód van rá és még azt szeretném mondani most tünetmentes vagyok semmi gondom szükséges ezt kezeltetni.KÖSZÖNETTEL

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hepatitis B témában

        A hepatitis B fertőződés kezelhető, a krónikus (idült) májgyulladás kezelésére a lamivudin, az adefovirdipivoxil, az interferon-alfa és a polietilén-glikolba "csomagolt", elhúzódó felszívódási idejű ún. pegilált vagy PEG-interferon alkalmas. A kezelés jellegéről, annak indításáról a kezelőorvos dönt, nagyon fontos a folyamatos orvosi ellenőrzés és gondozás.


        Kérdés: 2012. február 02., 21:22; Megválaszolva: 2012. február 05., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: