Hepatitis védettség

Tiszteletem! A páromról ez év elején kiderült, hogy hepatitis B fertőzött.Én is elmentem szűrésre, mint kiderült, valamilyen csoda folytán nem fertőződtem meg. Megkaptam az első, majd a második védőoltást (05.18-án, majd 06.18-án, Engerix B) A harmadik, emlékeztető oltás nov.15 körül lesz aktuális. A tiszteletteljes kérdésem a következő lenne: mikor alakul ki az a szintű védettség, amivel biztonságosan élhetünk szexuális életet (annyira félt, hogy csókot sem mer váltani velem a párom...) Köszönettel:Sz.I.

Dr. Pék Tamás válasza hepatitis B témában

Tisztelt Kérdező!

Védettség az első oltást követően hat héttel várható. Bizonyos helyzetekben indokolt lehet ellenőrizni, hogy a védettség kialakult-e, ezt vérvétellel lehet vizsgálni. Az emberek kis százalékában az első oltási sort (3 oltás) követően még nem alakul ki védettség, ilyen esetekben az oltási sort meg kellene ismételni illetve védőoltási szaktancsadó véleményét kikérni.

Tisztelettel:

Kérdés: 2018. augusztus 23., 13:17; Megválaszolva: 2018. augusztus 28., 21:39
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Hepatitis B fertőzés--- védőoltás
Tisztelt Doktornő! Hepatitis B fertőzésen átesett édesanya vagyok. A fertőzés teljesen tünetmentesen zajlott nálam, olyannyira, hogy nem sikerült...
Hepatitis B
Tisztelt Doktor Úr! A párkapcsolatom véget ért egy hepatitis B vírushordozó férfival. Én védőoltásban részesültem a betegség ellen. A...
Hepatitis B
Udvozlom egy olyan kérdésem volna hogy 18 hetes kismama vagyok és vervetelnel meg állapitoták hogy hepatitis b virussal wagyok fertozve az lenne a...
Hepatitis b
Tisztelt doktor/doktornő, Arról szeretnek érdeklődni hogy konnyben a hepatitis b vírus megtalálható e. Ha igen és valaki fertőzött könnye a...
Hepatitis B-C hordozás
Tisztelt Doktornő! 2016-2017-ig éltem kint Kelet - Ázsiában. Kiutazásom előtt be lettem oltva Hepatitis vírusok ellen. Létesítettem szexuális...