Hepatitis B

Tisztelt Doktor Úr! A párkapcsolatom véget ért egy hepatitis B vírushordozó férfival. Én védőoltásban részesültem a betegség ellen. A kérdésem az, hogy egy esetleges új párkapcsolat létesítése hepatitis B fertőzés szempontjából veszélyes lehet-e az új partneremre nézve. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza hepatitis B témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben oltási sora a hepatitis B hordozó egyénnel létesített kontaktus előtt már komplett volt, az esetben több, mint 95%-os a valószínűsége annak, hogy Ön védett a fertőzés ellen, és azt tovább sem tudhatja adni leendő párkapcsolatában. A legmegnyugtatóbb az Ön számára egy hepatitis B ellenanyag szint mérés lehetne, amelynek segítségével meghatározható a keringő ellenanyagok mennyisége a vérében, és pontosan megállapítható, hogy Ön védett-e a vírussal szemben. Az oltottak kis hányadában nem alakul ki tartós válasz és védettség az oltás hatására, a jelenség előfordulásának azonban igen kicsi a valószínűsége. Amennyiben biztos választ szeretne a kérdésére, az ellenanyagszint meghatározás lenne a maximálisan megnyugtató az Ön számára. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus

Kérdés: 2019. május 22., 15:07; Megválaszolva: 2019. május 27., 08:43
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Hepatitis B fertőzés--- védőoltás
Tisztelt Doktornő! Hepatitis B fertőzésen átesett édesanya vagyok. A fertőzés teljesen tünetmentesen zajlott nálam, olyannyira, hogy nem sikerült...
Hepatitis B
Udvozlom egy olyan kérdésem volna hogy 18 hetes kismama vagyok és vervetelnel meg állapitoták hogy hepatitis b virussal wagyok fertozve az lenne a...
Hepatitis b
Tisztelt doktor/doktornő, Arról szeretnek érdeklődni hogy konnyben a hepatitis b vírus megtalálható e. Ha igen és valaki fertőzött könnye a...
Hepatitis védettség
Tiszteletem! A páromról ez év elején kiderült, hogy hepatitis B fertőzött.Én is elmentem szűrésre, mint kiderült, valamilyen csoda folytán nem...
Hepatitis B-C hordozás
Tisztelt Doktornő! 2016-2017-ig éltem kint Kelet - Ázsiában. Kiutazásom előtt be lettem oltva Hepatitis vírusok ellen. Létesítettem szexuális...