• Hepatitis B

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A párkapcsolatom véget ért egy hepatitis B vírushordozó férfival. Én védőoltásban részesültem a betegség ellen. A kérdésem az, hogy egy esetleges új párkapcsolat létesítése hepatitis B fertőzés szempontjából veszélyes lehet-e az új partneremre nézve. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a hepatitis B témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben oltási sora a hepatitis B hordozó egyénnel létesített kontaktus előtt már komplett volt, az esetben több, mint 95%-os a valószínűsége annak, hogy Ön védett a fertőzés ellen, és azt tovább sem tudhatja adni leendő párkapcsolatában. A legmegnyugtatóbb az Ön számára egy hepatitis B ellenanyag szint mérés lehetne, amelynek segítségével meghatározható a keringő ellenanyagok mennyisége a vérében, és pontosan megállapítható, hogy Ön védett-e a vírussal szemben. Az oltottak kis hányadában nem alakul ki tartós válasz és védettség az oltás hatására, a jelenség előfordulásának azonban igen kicsi a valószínűsége. Amennyiben biztos választ szeretne a kérdésére, az ellenanyagszint meghatározás lenne a maximálisan megnyugtató az Ön számára. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 22., 15:07; Megválaszolva: 2019. május 27., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Éva! Két és fél éve a bőrgyógyász kaparékból állapította meg, hogy HSV2-vel fertőzödtem meg. Azóta naponta van viszkető érzésem vagy hólyag. Ráadásul a változókori tüneteim is nehezítik a helyzetet. Viszont a lelkem van a...
        Kedves Doktornő! Szifilisszel kapcsolatban lennének kérdéseim. A szifilisz csak a fekély és a szifiliszes sebek közvetlen érintésével terjed? Spermiumban, nyálban nem található? Ha inkubációs szakaszban (kétes eset után 5 nappal) kaptam...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Két nappal ezelőtt az úton megsimogattam egy macskát, amin a következőek voltak megfigyelhetőek (amiket utólag láttam/láttunk meg): Sebek az orrán, fején és hátán, nem én figyeltem meg, hanem a barátnőm és az ő...
        Tisztelt Címzett! A hét végén családi kiránduláson vettünk részt a Szalajka-völgyben. A kétéves unokahúgom is ott volt. A mini vadasparknál etettük az őzet. Az állat megnyalta a kezét és mielőtt én megtörölhettem volna fertőtlenítő...
        Üdvözlöm! Cyt P3, LSIL, Hpv Cytologiai eredményem P3-as lett, enyhe LSIL és HPV megjelöléssel. Az orvos Klion D100, Flukonazolt irt fel. Köszönöm korábbi válaszait, pár kérdésem még lenne, kérem ezeket is legyen kedves megválaszolni: 1:...
        Üdvözlöm. 13 ève èlek hàzassàgban. Előtte egy 6 èves kapcsolatban voltam, ahol nem született baba. Jelenlegi hàzassàgomban sem lett eddig baba. 1,5 ève egy nőgyògyaszati vizsgàlaton ureaplasma pozitív lett az eredmènyem /10000dns...
        Kedves webbeteg szakerto, Ferjemet szifilisszel diagnosztizaltak , borgyogyasz szerint a korai szifilisz masodik szakaszaban van. (elso szakasz tunetei nem jelentkeztek) Tunetek 1. Nem biztos hogy relevans – hacsak nem hamis a szifilisz eredmeny es mas...
        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 21 hónapos. Miután betöltötte az 1 évet, Verotixin termelő E. Coli fertőzést mutatták ki nála széklettenyésztés során, azonban még előtte megkezelték Summamed-del. Tünetei napi többszöri véres, nyákos...
        Én egy biszexuális fiú vagyok nemrég egy 21 éves sráccal volt nemi közösülésem, én voltam az aktív partner. Már a kezdetekben mondta hogy egészsèges, 3 évig párja is volt nemrég szakítottak, és 4 hónapja volt teszten, mely negatív lett....
        Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám kórházi műtét utáni zinnat (2doboz) kezelést követően nagy mértékű hasmenést kapott. Székletvizsgálat kimutatta a clostridiumot (AB toxin negatív). kapott rá Vancomicint, 14 napig szedte, de nem...