• Hepatitis b

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor/doktornő, Arról szeretnek érdeklődni hogy konnyben a hepatitis b vírus megtalálható e. Ha igen és valaki fertőzött könnye a szemembe került úgy atadhato e a fertőzés? Illetve érdeklődni szeretnek olvastam valahol hogy valaki kisgyermek korban hepatitis b vel fertőzött vert kapott és felnőtt korban egy veradaskor derült ki hogy fertőzött viszont az általános labor leletei jók voltak. Lehetséges hogy a rutin labor eredmények jók és mégis fertőzött vagy csak az előbb említett esetben mikor a fertőzés 20 éve történt? Nagyon koszonom a segítségüket

        Dr. Pék Tamás válasza a hepatitis B témában

        Tisztelt Kérdező! A Hepatitis B fertőzés leggyakrabban tünetmentes formában zajlik le és a beteg gyógyul. Ritkább hogy "látványosan" zajlik a májgyulladás és még ritkább hogy krónikussá válik. Amennyiben a beteg gyógyul, a rutin laboratóriumi eredmények jók és vannak ellenanyagok a vírus ellen is. A vírus kimutatható a könnyből is, bár a fertőzés módjait tekintve, nem ez a legveszélyesebb testnedv. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. február 21., 08:43; Megválaszolva: 2019. március 17., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: