Ritkábbá tehetőek a migrénes rohamok?

Jó napot Kívánok! Évek óta szenvedek féloldali migrén görccsel, az orvos Relpax tablettát írt fel, de semmilyen vizsgálatra sem küldött el! Sajnos a migrén 10 naponta jelentkezik, és akkor a Relpaxot beszedem, ami 20 perc múlva megszünteti ami 12 óráig hat, és van mikor még egyet be kell vennem. Kérdésem mit lehet tenni, hogy ne kelljen ilyen sűrűn gyógyszert szednem, meg idővel nem árt-e a gyógyszer?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

A migraine hátterében nincs kimutatható szerkezeti eltérés az agyban, de sajnos vannak olyan betegségek, melyek utánozhatják a migraines fejfájást, ezért egyszer érdemes valamilyen képalkotó vizsgálatot készíteni, pl. koponya CT. Vannak már olyan gyógyszerek, melyek nem rohamoldásra szolgálnak, hanem a rohamok kialakulása ellen hatnak. Érdemes megpróbálni ezek közül valamelyiket. Többféle ilyen szer létezik, nem biztos, hogy rögtön az elsőnek választandó beválik, ha nem, akkor érdemes másikkal próbálkozni. Kérje ebben kezelőorvosa segítségét.

Kérdés: 2011. január 23., 19:15; Megválaszolva: 2011. február 03., 22:22
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Sűrűsödtek a kínzó migréneim
Üdv! 17 éves vagyok (2 hét és 18) 10 éve vannak migréneim erős fejfájással aurás látás kíséretével, hányingerrel ami kezelés nélkül...
Szikralátás
Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben...
Migrénes fejfájás utáni rossz...
Kedves Éva! A tegnapi napon erős migrénes fejfájásra ébredtem, ami egész nap tartott. Nagyon erős lüktető fájdalmat éreztem, szédültem és...
Megváltozott migrén
Tisztelt Doktornő/úr! 30 éves vagyok, az elmúlt években évente 1-2 migrénem volt, most viszont a héten 2 is volt, de kicsit megváltozott-most nincs...
Migrén nélkül boldogan, lehet?
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kb. 5 éve kínoz migrén, havonta 4-5 alkalommal.Kisvárdába voltam kivizygáláson, ct, labor, ahol javasolták, szedjek...