Fejfájás: komolyabb baj is lehet?

Kedves Doktornő/Úr! 24 éves nő vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy évek óta rendkívül erős fejfájás kínoz, havi rendszerességgel előfordulva. Ezt a fejfájást sokszor intenzív hányás, szemfájdalom kíséri. A fejem oldalsó részén érzek fájdalmat. Nyaki részen is fájdalom van ilyenkor. Ez sokszor elviselhetetlen. Gondot jelent a munkám végzésében is, amikor előjön a fájdalom. Az utolsó esetben zsibbadás is volt a végtagjaimban. Voltam kórházban több alkalommal, de semmi diagnózist nem állítottak fel. Volt, amikor infúzióra kötöttek és pár óra múlva megkérdezték, hogy fáj-e még, amire jeleztem, hogy igen a fájdalom fent áll. Erre hazaküldtek(jelezve, hogy ennyit tudnak tenni fejfájással, hányással)Koponya ct és vérvétel történt, ideggyógyászaton is voltam, azóta. Nem találták meg az okát a bajomnak. Bízva az Önök szakértelmében és abban, hogy még pozitívan is tudok csalódni az egészségszolgáltatásban kérem segítségüket. Szeretném megtudni azt, hogy hova tudok fordulni annak érdekében, hogy olyan kivizsgálásban részesüljek, ami eredményre vezethet. Attól tartva, hogy nagyobb, komolyabb bajom is lehet, mint, ami a jelenlegi tünetek kérem segítségüket, válaszukat. Köszönettel, tisztelettel Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

Tisztelt Ágnes! az Ön kivizsgálása eredményes volt, csak valószínűleek a tájékoztatás nem. Nincs súlyos betegsége, ami fejfájást okozhat (agydaganat), sem melléküregüreg-gyulladás, nyaki porckorong rendelenesség, így elődleges fejfájásról, valószínüleg migrénről van szó. Ezeket bizonyos anyagok felszabadulása váltja ki, ami nem látszik a Ct-/MR-en. A diagnózis nem bonyorult, nyílván Ön is hallott/ olvasott már arról, hogy vannak fejfájós típusú emberek. a Sürgősségi kórházi osztályt nem a fejfájások ellátására tartják fent az adófizetők pénzéből, hanem olyan betegségek ellátására, melyek közvetlen veszéllyel járnak. Mert erre is kevés a 2 millió ember által fizetett járulék, hiszen 10 mmillió embert kell ellátni. Az ön fejfájására a neurológussal együtt ki kell alakítani egy hatékony stratégiát, hogy mit kell tenni, ha Ön érzi, hogy fájni fog a feje. Érdemes fejfájás naplóban feljegyezni, hogy a fejfájásos rohamok előtt mit evett/ivott, mert gyakran egy-egy ételfajta provokálja ki a rohamot. Azt is fel kell jegyezni, volt-e menstruáció, front, sztressz. így könyebb közösen a neurológussal megtalálni azt a módzsert, ami javítja az éeltminőségét. Akár mennyi, akár milyen vizsgálatokat kér magának, ezek nem fognak eltérést mutatni, nem oldják meg a próblémáját- forduljon tehát bizalommal a neurológusához, aki egyébként biztos nem dolgozik kevesebbet és rosszabbul, mint Ön, sok súlyos beteg életét menti meg. Reméljük, Önnek és szeretteinek még sokáig nem is lesz egyéb gondja a fejfájáson kívül. Az orvos/ beteg bizalom fontos, és csakis Ön veszit, ha beleragad a csalódott páciens szerepébe. Próbálja megérteni, az állami egészségügy az 1997-ben hozott törvény alapján nem alkalmas arra, hogy a beteg elvárásainak megfelelőően lássanak el egy fejfájást. Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, de az tény-ennek megfelelően érdemes módosítani az egészségüggyel szembeni elvárásokat. Fejfájásmentes életet kívánok!

Kérdés: 2014. május 20., 22:42; Megválaszolva: 2014. május 27., 00:51
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?