• pajzsmirigy alulműködés vs. sport és hízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        22éves vagyok. Sportoló. Gyermekkoromban (12évesen) diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy alulműködést. 18 évesen gyógyszert is szedtem rá 3hónapig (l-tiroxint). Tünetmentes voltam egész ideáig, egy pár hónapja azonban a szokottnál is  fáradékonyabb lettem, a vizsgáimra felkészülni nehezen tudtam, rosszkedv, levertség állandósult nálam. A bőröm száraz lett, a térdem évek óta "rossz". Elmentem a háziorvosomhoz, akinek elmondtam, h alulműködésre gyanakszom. Vérvétel, 9, 95-ös tsh és 6, 69-es koleszterinszint. Hízni viszont nem híztam, fogytam 2-3 kg-ot a hónapok alatt. Az orvosom azt mondta, próbáljak kicsit magamra szedni, mivel, ha a szakorvos felírja a tiroxint, ismét fogyni fogok. Ugyanakkor koleszterincsökkentő diétát javasolt. Dislipatot is felírt, de nem szeretnék olyan gyógyszert szedni, amit szívbetegeknek írnak elő... Mit tegyek így, nem szeretnék 50kg alá fogyni. És még egy kérdés. Heti 8-10  edzésem van, ami nagyon intenzív, de mostanában romlott a kondícióm is. Ebben az esetben, amíg el nem jutok egy szakorvoshoz, mennyire javasolt az ilyesfajta mozgásmennyiség és eleve a sport?!

        Válaszát előre is köszönöm.

        Üdvözlettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirgy témában

        Tisztelt kérdező!



        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 22:21:12; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: