• Szedhetem-e az L-thyroxint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Évekkel ezelőtt pajzsmirigy alulműködésem volt, melyre L-thyroxin nevű gyógyszert kaptam, mivel megszűntek a problémák egy vérvétellel ellenőrizték, hogy a gyógyszer elhagyása után 1 hónappal még mindig jók voltak az értékeim ezért nem is szedtem többé.

        Szerencsére sikerült teherbeesnem, a terhesség alatt is teljesen jók voltak a pajzsmirigy értékeim,  a pici fiacskám most lesz 6 hónapos és nekem sajnos megint rosszak az eredményeim (TSH:15, 5 ; Free T4:7, 76; FreeT3: 4, 75) a tüneteim nem olyan erősek mint annak idején, csak a hajhullásom zavaró, de pl. nem vagyok olyan fáradt mint régen, viszont a hizás is ismét elindult).

        Pajzsmirigy ambulanciára küldött a háziorvosom, de oda sajnos csak április végére kaptam időpontot, a háziorvos addig is napi 1x50 mg L-thyroxint rendelt, az lenne a kérdésem, hogy mivel szoptatom a picikémet ez nem jelent-e problémát mármint a gyógyszer szedés, ez a pajzsmirigy alulműködés esetleg van valami hatással a babámra? -ezáltal az Ő pajzsmirigyét is meg kell vizsgálni?  Elnézést ha butaságot kérdeztem, de előre is köszönöm és nagyon várom válaszát.

        Köszönettel és  üdvözlettel:

        Erika 

        WEBBeteg szakértő válasza a szoptatás témában

        Kedves anyuka!
         
        Nyugodtan szoptasson tovább. Az ön szervezetéből hiányzó hormont pótolja a gyógyszer, önnek szüksége van rá, a babára semmilyen hatással nem lesz. Szoptatással ugyanis alig tud a babába hormon jutni, ne aggódjon. Az újszülöttek pajzsmirigyműködését szűrővizsgálattal nézik, az ön kisbabájánál is megtörtént ez a vizsgálat. Ha nem értesítették, akkor minden rendben volt.
         
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 08:55:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: