• Pajzsmirigy kérdés, sürgős, endokrinológus részére

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Orvos! Szeretném véleményét kérni UH vizsgálaton voltam nem panasz miatt hanem nagyon régen voltam 10-12 éve. Laborban többnyire évente. Az eredmények határon belül voltak. Most is rendben volt minden. A pajzsmirigy nél TSH 2,990 (a jó érték 0,270-4200) fT4 17.18 (a jó érték 9,00-24,00) ft3 4.87 (jó érték 2.80-7.10) UH vizsgálaton pajzsmirigynél:pm.norm nagyságú,jobb lebeny homogén. Bo.a kp harmadban 9x10 mm-es echo szegény képlet van. Megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó nem látható. A nagy nyálmirigyek éppeknek látszanak. Ami még a leleten van "az UH-n jelzett képletből javasolt" megnyugtatásképen mivel kissé képzelgős vagyok. Az UH és labor között 2 nap különbség volt. A Rad.vélben a 9x10 mm echo szegény képlet a pm. Bal lebenyében szolíter göbnek van említve. Szeretném elkerülni a mintavételt atűszúrásost, félek a beavatkozástól, esetleges vérzéstől, fertőzéstől. Azt szeretném ha UH-Val gyakran szükség szerint ellenőriznénk plusz a pajzsmirigyre vonatkozó labort. 49 éves vagyok. Email [email protected] Nagyon várom gyors válaszát. Tisztelettel Angéla

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy működésére a legtöbb göb nincsen hatással, ezért nem befolyásolja a hormonszintek eredményeit. Az 1 cm feletti göböket annak megítélésére, hogy jó vagy rosszindulatú sejteket tartalmaznak, aspiratios citólógiával lehet vizsgálni. Ebbe ön egyezik, vagy nem egyezik bele, de ha elmarad, annak következményeit is önnek kell viselnie. A beavatkozás igen igen ritkán jár bármilyen problémával.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. július 26., 15:00; Megválaszolva: 2020. július 30., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: