• Pajzsmirigy érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/ Uram! Az problémám nagyvonalakban: A problémám tavaly novemberben kezdődött allergiás tünetekkel, állandósuló bőrkiütésekkel ( ez hol folt, hol bőrből kiemelkedő dudoros viszkető csalánkiütés testszerte..) A kiütés mértéke mindennapossá vált, egyre erősödött mígnem eljutottunk a szájdagadásig, szemdagadásig, arc bedagadásig.Megfigyelhető volt, hogy bizonyos ételek elég intenzív tüneteket okoznak főleg a dagadás terén, ezért voltam allergia teszten ahol megállapításra került, hogy dióra, fűfélére, lószőrre vagyok allergiás.Ügyeletre rohangálással végződött ahol állandóan injekciókat kaptam ami a dagadásra hatott, a kiütések azonban ugyanúgy folytatódtak tovább. Bőrgyógyászatot is megjártam, ahol szigorú diétára fogtak plusz gyógyszert kellett szedni( desloratadine+ delagil) A diéta mellett a kiütés folytatódott, időközönként szájdagadás jelentkezett. További vizsgálatok következtek, megjártam a Kútvölgyi kórházat Hano vizsgálat céljából, az eredmény igazolta, hogy nem vagyok Hano beteg. Voltam teljes vérvételen, ami kimutatta, hogy a pajzsmirigyemmel gond van. A vérvétel eredménye- TSH 0,068 volt. Felkerestem egy endokrinológust aki további vérvételt kér, ennek eredménye: TSH 2.02, FT4 15,45 FT3 6,03 ANTI-TPO >1300 TSH RECEPTOR ELLENI AT 0,6. Készült még cöliakia szűrés is: TTG 3,0 TTG IgG negatív. Voltam pajzsmirigy ultrahangon is amin a jobb oldalon egy 3x4x5 mm nagyságú göböt találtak. Az allergiás tüneteim amik továbbra is fennállnak, szerencsére dagadás nélkül mennyire vannak összehangban a pajzsmiriggyel? Hol érdemes további vizsgálatokat kezdeni? Minden orvos másfele irányítana, ahova jelentkeztem eddig ételallergia teszt céljából ott közölték, hogy ez nem az ő területük menjek máshova..bőrgyógyászaton csak akkor csinálnak ha teljes tünetmentes vagyok ilyen a probléma kezdete óta nincs..ahol ezt az alap allergia tesztet készítették ott nincs többféle teszt, csak az alap ez fül orr gégészet volt..a gasztroenterológiára ahova küldtek ott telefonon lebeszéltek, hogy ez nem az ő terültük menjek bőrklinikára..Hova lehet menni ételallergia tesztet csináltatni akkor? Az endokrinológus nem tudta megnézni az eredményt mert a kialakult járvány miatt nincs rendelés, így fogalmam sincs, hogy ez az eredmény most így mit jelent, mit kell evvel kezdeni?Szeretném ha az eredmények alapján tudna nekem valaki segíteni, hogy mi is valójában az eredmény?mire utal?milyen további vizsgálatok lennének szükségesek? Köszönettel: Dóri

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Önnek pajzsmirigy autoimmun gyulladása van, de a hormonszintek jelenleg rendben vannak, így most még gyógyszeres kezelés nem szükséges, de követés mindenképpen javasolt, mert előbb-utóbb szükség lehet rá. 3 hónap múlva javasolt újra hormonszint mérés. Az allergiás tünetek kivizsgálása az allergológus javaslata alapján történjen.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. március 21., 07:57; Megválaszolva: 2020. március 29., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: