• Mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Lassan 3 hete hogy krónikus fáradtság , gyengeséggel küzdök. Szorongást is érzékelek. Korábban már pánikzavarokkal , pánikbetegséggel diagnosztizáltak ami viszonylag rövid időn belűl elmúlt. Most már egy ideje fent áll ez a levertség. Rendszeresen sportolok. Statikus ,progresszív terheléses súlyzós edzést végzek.Táplálkozásomra figyelek. Most egy félévig elhúzódó diétában voltam. Pontosan féléve a vérképemen nem volt eltéres . Most pedig a következő lett az eltérés : NEU\% 44,90 % LYM\% 42,30% EOS 0,53GL EOS\% 6,50% MCH 27,10 pq TSH 5,070 mlUL Annyi derűlt ki nekem ebből hogy a pajzsmirigyem alulműködik. Az elmúlt félévbe mi változtathatta meg negatív irányba ezeket az értékeket? A stressz sajnos jelen volt. Táplálkozás egyoldalú megtervezett. Edzés heti 4-5 alkalom. A kérdésem az lenne hogy ezek között az eltérések között milyen összefüggés lehet? Mire számíthatok a jövőben? Fontos számomra ez a sport, és az egészségem is persze. Sokára kaptam időpontot endokrinológushos,így kicsit nyugtalan vagyok. Köszönöm a választ!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A minimálisan emelkedett pajzsmirigy működés hátterében akár jódhiány is állhat, amit az egyoldalú táplálkozás okozhat. De természetesen ki kell zárni a pajzsmirigy gyullasását is. Ezt aTPO és aTg méréssel teheti meg. Ha ezek nem magasak, akkor jód pótlása javasolt, eltérés nélküli pajzsmirigy UH esetén.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. június 20., 23:12; Megválaszolva: 2019. június 24., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: