• Pajzsmirigy - lombik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő! Férjemmel 3 éve szeretnénk már kisbabát. Túl vagyunk 2 sikertelen inszemináción és 1 lombikon. Most áprilisban kértem kontroll vérvételt, ami a pajzsmirigyhormonokat illeti: Novemberben : Tsh:2.15 mIU/l ; T4: 9.95 pmol/l ; T3:4.73 pmol/l ; Tpo:199 IU/ml Áprilisban: Tsh: 0.37 mIU/l ; T4: 16.87 pmol/l ; T3:5.07 pmol/l ; Tpo:88 IU/ml TG: 365 IU/ml Lenne pár kérdésem! Endokrinológus javaslatára, novembertől 25 UI Letroxot szedek minden nap. Ez indokolt ilyen alacsony Tsh mellett is?! Autoimmun pajzsmirigygyulladást, hashimoto-thyreoiditist diagnosztizáltak / ultrahang is igazolta a gyulladást/, viszont szeretném kikérni az Ön véleményét is az eredményeim láttán! Szelént, inozitolt, és D vitamint szedek jelenleg, júliusban újabb lombikra készülünk. Ilyen értékek mellett mennyire lehet sikeres? Lehet tenni még ezen felül valamit a siker érdekében?! Köszönöm! Aliz

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A TSH optimális értéke 1-2 mIU/ml a teherbe eséshez. Szerintem a legelső TSH sem volt rossz, a mellett is teherbe eshetett volna. Most a napi 25 ug mellett lett kicsit alacsonyabb ez az érték. Ez sem lesz akadálya a terhességnek, de a gyógyszer szedésének szükségességét az endokrinológusával javaslom átbeszélni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. május 28., 14:28; Megválaszolva: 2019. június 12., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: