pajzsmirigy eltávolítás- terhesség

Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben eltávolították a pajzsmirigyemet. Azóta szedem a Letrox 100 miligrammos gyógyszert napi 1x. A műtét utáni véreredményem rendben volt. Most kisbabát várok és szeretném tudni van-e okom aggodalomra a magzattal kapcsolatban. Szeretnék eljutni egy vérvétlre, de a védőnő a 12. hétig nem foglalkozik velem, a nőgyógyászom az endokrinológushoz küld, az endokrinológus nem ad beutalót szintén a korai terhességre hivatkozva. Én úgy gondolom, hogy a gyermeknek ezekben a korai hetekben is (6 hetes vagyok) szüksége van a normális hormonelátottsára. Hogyan tudnék minél előbb kapni egy véreredményt, hogy kell e változtatnom a gyógyszer szedésén? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Gy

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terhesség témában

Tisztelt kérdező!

Véleményem szerint is el kellene mennie vérvételre, mert a hormonadag emelése szükséges lehet a terhesség elejétől kezdve. Mihamarabb javaslom szakember felkeresését!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 14., 14:50; Megválaszolva: 2016. január 22., 15:11
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolaktin és progeszteron probléma
Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony...
Az alábbi hormonértékek...
Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH:...
TSH és terhesség
Kedves Mónika! Jelenleg 5 hetes terhes vagyok, nem rég derült ki, hogy pajzsmirigy alul működésem van, amire kaptam gyógyszert is, 25mg Letroxot kell...
Lehet e szedni a Pajzs-komplex jód...
Párommal 2 hónap múlva lesz az esküvőnk és utána rögtön nekiállnák a próbálkozásnak, ami a gyermekvállalást illeti.Jelenleg vannak pajzsmirigy...
Hogyan tovább? Meddő vagyok? Lehet...
Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok, 168 cm, 63 kg. Már több, mint 3 éve szeretnénk babát a férjemmel. Eddig sajnos még egy pozitív tesztet se...