Hogyan adjam be az L-Thyroxin Henning tablettát gyermekemnek?

Tisztelt Doktornő! Én vagyok a kérdező, aki nemrég érdeklődött, hogy 3 éves kisfiam kinőheti-e pajzsmirígy alulműködést! Akkor a legközelebb a vérvétel során valószínű, hogy a tg és a TPO szintet is fogják nézni a gyermekemnél, mivel, hogy írta Doktornő az előző levélben, hogy azokból az értékekből lehet megtudni, hogy autoimmun eredetű-e..?! Végülis még reménykedhetek, hogy rendeződik a későbbiekben vagy mivel, hogy az apukájának is fennáll a probléma valószínű örökölte és neki is autoimmuneredetű..?! Még eszembe jutott néhány kérdés, amire szeretnék választ kapni! Mivel még csak 3 éves a kisfiam így hiába negyed tablettát kell bevennie ő még nemtudja lenyelni...! És a tabletta papírján az áll, hogy éhgyomorra kell! Én eddig reggelente egy pár csepp mézbe kevertem bele az összetört tablettát mert így elfogadja! Akérdésem az lenne, hogy így lehet-e adni, így is ugyanolyan hatásos-e, hogy a mézbe keverem bele? És még arról szeretnék érdeklődni, hogy nemrég elkezdetem adni neki a bérescseppet és a cebion c vitamin cseppeket, lehet e mellett a tabletta mellett adni? egy pár napja megvan fázva, piros a torka, antibiotikumot (cecloretta) és köptetőt (Ambroxol-TEVA) kapott a kérdésem szintén ugyanaz, hogy ezek mellett lehet-e ugyanúgy adni az L-Thyroxin Henning tablettát? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Remélhetőleg nézik majd ezeket az értékeket.

Sajnos az autoimmun pajzsmirigy gyulladás nem gyógyul meg, a hormonpótlási igény megmarad, ahogy azt legutóbb is írtam.

Szerencsésebb lenne valami folyadékban elkeverni összetörve, pl. kiskanálnyi teában, mert a méz elég sűrű, de ha nem megy máshogy ez is maradhat, amíg meg nem tanul gyógyszert bevenni.

Lehet a többi gyógyszert e mellett adni ugyanúgy. Egyedül a vaskészítményeket kell időben eltolva adagolni, mert rontják egymás felszívódását.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. október 05., 22:57; Megválaszolva: 2015. október 06., 07:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése