pajzsmirigy, microadenoma, psziché

Tisztelt Doktornő! Hormonális vérvétel után a prolactin szintem értéke a felső határ kétszerese lett, valamint a többi értékem sem lett jó. Fejfájás miatt MR vizsgálatra küldtek. Az MR vizsgálaton egy 3mm-es microadenomát találtak az agyalapi mirigyemen. Érdeklődnék, hogy ez befolyásolhatja e a pajzsmirigy működésemet, esetleg a pajzsmirigy elégtelenség okozhat e pánikrohamokat, hangulatingadozást, alvászavarokat, szorongást. 3 hónap alatt 10 kilót fogytam Endokrinológus vérvételt kért, mivel 2 értéket nem néztek ezelőtt: TSH és prolactin peg. Ha megjön az eredmény-még másfél hét- akkor megyek a vizsgálatra. Esetleg valami módja van, hogy ezeket a "pszichés" tüneteket enyhítsem még pontos diagnózis nincs? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Érdemes megvárni a hormoneredményeket, mert ha kezelendő tünet van és ezt a terápiát megkapja a tünetei megszűnnek majd.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. szeptember 30., 13:12; Megválaszolva: 2015. október 02., 19:41
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése