Kérem segítsen

Kedves Doktornő! Mellékelten küldeném eredményeimet és kérem mondja el véleményét.Nagyon stresszes vagyok miatta sajnos pánikbeteg is és ezért nem szeretnék 10.-ig izgulni ugyanis akkora kaptam csak időpontot a endokrinológushoz visszamenni. Izotóp vizsgálat: A pajzsmirigy pertechnetat felvétele: 1, 70%, amely a norm.tartományba eső felvételi érték. Kp.fokban megnagyobbodott össztömeg, szabályos alakú lebenyek.Isthmus norm.a lebenyek alsó pólusai a jugulum felett lokalizálhatóak. A jobb lebeny kp.harmadában lateralisan, egy kb.2, 5 cm-es csökkent aktívitás-felvételt mutató terület, mely hideg göbnek megfelel. A lebenyek egyéb területein homogén aktivitás -eloszlás. STRUMA DIFF.ET NODUSA L.D, HIDEG GÖB. TSH ÉRTÉK: 1, 720 mlU/mL /0, 270-4, 800/ Nagy a baj? Vagy egy kicsit megnyugodhatok? Köszönettel várom válaszát: Beatrix

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Az eredménye alapján a pajzsmirigyében egy hormontermelést nem mutató, 2, 5 cm-es göb van. Ez önmagában nem jelent rosszat, mert a göb elég gyakori a felnőtt lakosság körében. Mindenképpen ajánlott viszont a göb citológiai vizsgálata, ekkor egy vékony tűvel mintát vesznek belőle, és megvizsgálják, hogy jóindulatú sejtek alkotják-e. Ha igen, akkor követésen kívül más teendő nincsen vele. Ez a vizsgálat az 1 cm-nél nagyobb göbök esetében minden esetben szükséges.Egyelőre aggodalomra semmi oka nincsen.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 29., 14:47; Megválaszolva: 2015. május 29., 16:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint