Kihez forduljak?

Tisztelt R. Erika Doktornő! A segítségét szeretném kérni.42 éves nő vagyok. Röviden leírnám problémám.Van egy kisebb kardiológiai problémám, ami mitr. prolapsus, kis mitralis insuff, és min. tricups insuff.Ehhez szokott mostanában társulni extraszisztolé.Sajnos mostanában ez a tünetem igen megszaporodott.Erre egy évig szedtem a concort, de a mellék hatások miatt szépen elhagytam. A kérdésem az lenne, hogy hormon változások okozhatnak e extrasistolét, illetve reggeli magas pulzust. Másfél hónapig minden reggel mikor kiszálltam az ágyból, és elkezdtem mozogni, hirtelen felszökött a pulzusom, és úgy is maradt kb: 12-13 óráig.Ezt mostanában csak egyszer tapasztaltam éppen ma.Én arra gyanakszom, hogy talán valamilyen hormon változás is okozhatja ezeket a tüneteket.KÉRTEM SEGÍTSÉGET A HÁZIORVOSOMTÓL, VÉRVÉTELRE BEUTALÓT, DE SAJNOS NEM ADOTT. AZT MONDTA MIVEL JÓ A TSH-M, NINCS SZÜKSÉG TOVÁBBI VIZSGÁLATOKRA.1, 7500 MU/1.ELMENTEM NŐGYÓGYÁSZHOZ, IDEGGYÓGYÁSZHOZ, DE EGYIK SEM SEGÍTETT.ÉN VISZONT TOVÁBBRA IS AZT HISZEM, HOGY ENNEK KÖZE LEHET A HORMONOKHOZ. AZT OLVASTAM HOGY VAN AGYALAPI, MELLÉKVESE, TOBOZ MIRIGY HORMONOK.LEHET HOGY EZEKKEL VAN GOND.ÉN MINDENKÉPP SZERETNÉM MAGAM KIVIZSGÁLTATNI, DE NEM TUDOM HOGYAN.PONT ÖNHÖZ VAN ÍDŐPONTOM JÚNIUSRA, EZ MIATT.IGAZÁBOL ÉN MÉG SOSEM VOLTAM ENDOKRINOLÓGIÁN, ÚGY HOGY FOGALMAM SINCS MILYEN LELETEKRE ÉS BEÚTALÓRA LENNE SZÜKSÉG.ITT TAPOLCÁN SEMMIRE NINCS LEHETŐSÉG.DOKTORNŐ, ÖN MIT GONDOL, LEHETNEK ILYEN TÜNETEIM HORMON VÁLTOZÁSOK MIATT? KARDIOLÓGIÁRA IS MEGYEK JÚNIUSBA. MÉG EGYÉB, RÉGÓTA FENNÁLLÓ TÜNETEIM IS VANNAK: ERŐS HAJHULLÁS, (VITAMINOKAT SZEDEK, VASAM JÓ) ILLETVE ROSSZUL ALSZOM EZÉRT SZEDEK ESTE EGY 0, 25-ÖS XANAXOT.VÉKONY TESTALKATÚ NŐ VAGYOK. MÉG ANNYIT, HOGY A HÁZIORVOSOM SZERINT TÚLMŰKÖDIK A VEGETATÍV IDEG RENDSZEREM.KEDVES DOKTORNŐ! KÉRNÉM ÖNT, HA TUD ADJON VALAMI JÓ TANÁCSOT, ILLETVE MÉG AZT KÉRDEZNÉM, HOGY NEKEM AKKOR KELL-E ÖNHÖZ MENNEM ILYEN TÜNETEKKEL? KÖSZÖNÖM TÜRELMÉT, VÁROM MEGTISZTELŐ VÁLASZÁT.ÜDV: ANDREA

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza szapora pulzus témában

Kedves Andrea! Panaszai alapján inkább kardiológiai okra gondolok, mivel TSH értéke jó. Gondolom a menstruációja is szabályos. Az nagyon érzékenyen jelzi, ha valamilyen hormonális eltérés van. Ha van időpontja hozzám, várom szeretettel, mert azért a személyes találkozás és betegvizsgálat fontos.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. május 19., 14:04; Megválaszolva: 2015. május 29., 23:26
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint