Szívverés érzés

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy januárban voltam covidos. Anyám napokig mondta, hogy ebbe bele lehet halni ilyenek. Valószinüleg tudatalatt elfogadtam és egyik este így lefeküdtem másnap reggelre már erős szívdobogás érzésem volt egész nap. azon a hétvégén voltam EKG-n minden rendben volt. 1 hónapra rá március elején február vége fele elmentem szívultrahangra minden normális, még egy EKG-t csináltattam azon is. Vérképet is csináltak a koleszterinem 1 ponttal magasabb volt a kelleténél a vasam pedig a fele volt a szükségesnek. Ez volt 3 hónapja azóta 2 naponta szedek vasat és most tervezek még egy vérvételre menni hogy kizárjam a pajzsmirigy problémát is. Nem dohányzok semmi káros szenvedélyem nincsen. Mellkas röntgenen is voltam azon sincs semmi eltérés, házi orvos pszichiátriára írt beutalót oda járok immár 3 hónapja, rexetin-t szedek. Már koránt sem olyan erős és figyelem felhívó a szívdobogás érzés nem állandó de még mindig fent áll de csak ritkán amikor mondjuk gép előtt ülök. Utcán mozgás közbe napközbe ha feladatom van nem jön elő. Pulzusom ülés közben itthon 90 körül alakul ha nem csinálok semmit lemegy 80 ra, evés közben 100 lefekvés alvás előtt 70 vagy alatta. Az lenne a kérdésem, hogy ennyi negatív lelettel tényleg pszichés eredetü ez az egész? és tényleg túlzott önmegfigyelés is okozza egyfajta hipohonderség? Van-e még bármi amit megkéne vizsgáltatnom vagy ezen tényleg az itthon összeszedett trauma és idegállapot tehet erről az érzésről? Tényleg lehet egy tudatalatti stressz és szorongás forrásom az otthon lét régebbi trauma miatt (covid)? Mikor hazajöttem 1 hét után nagyszülőktől ott nem jelentkeztek ilyenek, csak mikor hazaértem, rögtön elő is került a pulzus mérő, ez egy fajta beteges önmegfigyelés? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező! A panaszai nagy része valóban a szorongásból ered. Javasolt esetleg egy 24 órás EKG monitorozás, (Holter) mert az objektíven megmutatja mennyi a pulzus - aktivitáskor és pihenéskor- így meg lehet állapítani, hogy van-e speciális terápiára szükség.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. június 29., 22:04; Megválaszolva: 2022. július 04., 08:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzus és vérnyomás
Pulzustartomány
Kardiológiai kivizsgálás
Jó napot kívánok! Szeretném a segítségüket kérni . Erős szívdobogás érzés miatt fordultam háziorvosom hoz aki beutalt kardiológiai...
Szívpanaszok
Kedves Doktornő! Szeptember végén tüszős mandulagyulladásom volt. 1 hétig tartott, és lázzal kezdődött (ami ezelőtt nekem még nem is volt)...
Szapora pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014-ben voltak elsőnek rosszulléteim, 150-160as pulzus ami hírtelen lépett fel. Ekkor teljeskörű kivizsgáláson voltam. 24...