Pulzustartomány

Kedves Doktornő! A kérdésem a következő lenne: 2 éve pulzus csökkentőt szedek, concor 5mg, raenom 5 mg kombinációval kezdtem, de mivel a sport, (2 éve rendszeresen futok) rendbe szedte, már csak raenomot 5mg szedek reggel, este. Így 2 éve beállt napi átlag 70-re a pulzus. A vérnyomásom inkább alacsony, átlag 110/75 szokott lenni. Ezen kívül van egy jól tolerálható szorongásos betegségem, amire anafranilt 10 mg szedek, napi 3szor, ezzel így nagyon jól elvagyok. Mióta sportolok okosórát hordok, ezzel kapcsolatban van észrevételem. Az okosórám Huawai típus, folyamatosan néz pulzust. Napközben előfordul, változó napszakban, hogy egy alkalommal magas pulzust mutat, volt olyan hogy 175-öt mutatott, (semmi testi lelki tünet nincs, csak ránézek az órára, akkor látom, hogy volt ilyen érték) , azonban a nyugalmi pulzusom, mindig 70 alatt van. Rendes orion vérnyomásmérővel szoktam nézni otthon a vérnyomás, pulzus értékem, de ott is rendben van mindig. Évente járok kontrollra lakhelyemen kardiológiára, nincs semmi baja a szívemnek, tavaly (miután sportolni kezdtem) vett észre a doktor egy minimális szívzörejt, de azt mondta, jelentéktelen. 2022. januárra kaptam időpontot újabb kontrollra. Érdeklődnék, hogy ez az érték, főleg egy okosórán nem ad okot aggodalomra ugye? Hiszen azt olvasni, ezek értékei nem pontosak. Nem szükséges januárnál előbb orvoshoz mennem? Nem kell megijednem ugye? Válaszát előre is köszönöm, szép napot és jó munkát kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező!

Először is gratulálok az életmód változtatáshoz.

A 175/perc pulzus, minden tünet nélkül, nyugalomban, valószínűleg nem valós adat.

Érdemes lenne majd Holter vizsgálatot végezni a frekvencia ingadozás pontosabb megítélése érdekében.

120-130/ perc akár izgalomra, stresszre előfordulhat, de a 170/perc körüli érték az nem tűnik valósnak a leírás alapján.

Ha szubjektív panasz nincs, akkor ráér az előírt időpontban elmenni vizsgálatra.

Üdvözlettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2021. november 18., 12:02; Megválaszolva: 2021. november 18., 17:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiológiai kivizsgálás
Jó napot kívánok! Szeretném a segítségüket kérni . Erős szívdobogás érzés miatt fordultam háziorvosom hoz aki beutalt kardiológiai...
Szívpanaszok
Kedves Doktornő! Szeptember végén tüszős mandulagyulladásom volt. 1 hétig tartott, és lázzal kezdődött (ami ezelőtt nekem még nem is volt) ...
Szapora pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014-ben voltak elsőnek rosszulléteim, 150-160as pulzus ami hírtelen lépett fel. Ekkor teljeskörű kivizsgáláson voltam. 24...
Magas pulzus
Kedves Doktor /Doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy Ön szerint az okozhat problémát, hogy nyugalomban 70-80 körüli a pulzusom, azonban állás...
Vérnyomás
Jó napot kívánok. 172cm, 31eves, 55kg egyedülálló anya vagyok iker kislanyokkal. (3evesek) Feszült, stresszes életem van. Rendszeres vérnyomás...