Kardiológiai kivizsgálás

Jó napot kívánok! Szeretném a segítségüket kérni . Erős szívdobogás érzés miatt fordultam háziorvosom hoz aki beutalt kardiológiai kivizsgálásra mert az itt mert vérnyomás és pulzus 136/73 /135 volt. . Vittem magammal friss verveteli eredményt mely semmi eltérést nem mutat. A kardiológián végzett EKg: PQ: 0,16 s. Sinus tachycardia , 115/min frekv. Norm.repol. Készült szivultrahang vizsgálat is melynek eredménye a következő Jobb kamra: 22mm, Ao.gyök: 28 mm , Bal pitvar M-mód: 31 mm Bal kamra DD: 41 mm, DS: 23 mm , EF: 70% , FS: 40 % , Septum DT: 7 mm , Hátsó fal Dt: 7mm,2.D bal pitvar 43 mm,2.D. bal pitvar 43 mm ,2.D.jobb pitvar 42 mm ,E: 1,2. , Kiáramlási seb: 1,2m/sec ,TAPSE: 21 mm IVC: norm - legzessel változik A pitvar-kamrai Septum folytonossága megtartott PF nem található A systoles bal kamra és a jobb kamra longitudnialis funkciója jó Vélemény: vizsgálat alatt kifejezett tachycardia . Diagnózis: I4710/3 Supraventricularis tachycardia ; I2080/5 - Angina pectoris egyéb formái A Dr. 3 hónapig reggelenként 5 mg Raenom szedését javasolta amit azóta szedek is kb 3 hete , azonban változast nem vettem észre a tüneteim továbbra is ugyan azok .Stressz helyzetben fokozódó erős szívdobogásaim vannak amik pár másodperc után magától elmúlnak illetve a lepcsozessel is gondok vannak továbbra is . Mint említettem laboreredmenyeim jók pajzsmirigy értékeim is tökéletesek. Alapból is idegesebb stresszes típus vagyok ,különösen a covid kezdete óta . Annyit még szeretnék leírni hogy ezek a tünetek a második Pfizer oltásom után 1 honnappal jelentkeztek előtte soha ilyen problémám nem volt . A Dr. Úr ennek ellenére javasolja majd a 3 .oltás beadását is . Önhöz a kérdésem annyi lenne hogy van e felni valóm és hogy várhatok e javulást legyek türelmesebb esetleg illetve hogy javasolja e ön is mindezek ellenére a 3.oltas beadását Köszönöm szépen Fanni.K

Dr. Molnár Dóra válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező! A tartós stressz is okozhat szapora pulzust, lehet , hogy ennek megoldása javítana a helyzetén. 24 órás EKG monitorozással (Holter) lehetne ellenőrizni, hogy mindig magas-e a pulzus, vagy csak bizonyos szituációkban. Ez a terápia választást is befolyásolhatja. Szerintem a panaszai okának tisztázását megvárhatja a harmadik oltással.

Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. október 31., 14:02; Megválaszolva: 2021. október 31., 14:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alalcsony pulzus
Tisztelt Doktor Nő! 35 éves nő ,panaszom egy hete all fent,azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy már egy jó ideje a pulzusom nyugalmi állapotban...
Szívverés érzés
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy januárban voltam covidos. Anyám napokig mondta, hogy ebbe bele lehet halni ilyenek. Valószinüleg tudatalatt...
Pulzus és vérnyomás
Pulzustartomány
Szívpanaszok
Kedves Doktornő! Szeptember végén tüszős mandulagyulladásom volt. 1 hétig tartott, és lázzal kezdődött (ami ezelőtt nekem még nem is volt)...