Szivbetegség?

Tisztelt Doktornő! Pár hónappal ezelőttig alacsony vérnyomással éltem, átlagban 90/60,100/70 volt. Pulzusom 80-90 körül. Pár hónapja rosszul lettem és 190 /110es vérnyomással vitt el a mentő, pulzus 150 volt. Sajnos ez azóta többször megismetlodott. Sok-sok EKG, 24 órás EKG, vérvételek ahol az összes szívvel kapcsolatos értékeket nézték többször is (pl. troponin ha jól tudom) , hormonvizsgálat (pajzsmirigy, mellékvese) , nyaki ultrahang, fizikai vizsgalatok, hasi uh mind negatív, szív ultrahang 1 éve volt az is rendben , a vasam az ami alacsonyabb 6,3 erre szedek Maltofert 2 hete. Amire várok még az a Holter EKG és gyomortükrözés reflux miatt. Kardiológian addig is (2napja) Concor 2,5 mg gyógyszert irtak fel ebből kell reggel felet szednem. Mellé napi 500 mg magnezium. Amitől félek az az, hogy nagyon ki tud ugrani a pulzusom és nehezen normalizalodik. A vérnyomás is aggaszt de arra Tensiomint tudok bevenni ha felmegy. Mindig is túlsúlyos voltam (most már dietazok) , de nagy teherbirassal, most ha kicsit többet mozgok rosszul leszek,bár nyugalmi allapotban is szokott jelentkezni. Attól félek ez valamilyen szivbetegséget jelez. Családban fordult elő sajnos. Masik aggasztó tünet az állandó fazékonysag, illetve ejjel időnként arra kelek hogy ráz a hideg és ilyenkor a vernyomasom DIA erteke is magas, legutóbb 150/ 128 volt. Ekkor a mérőm szivritmuszavart is jelzett. Majd rá 2 percre 96/60 de a szivritmuszavar jel ott volt tovabbra is. 5 perc mulva ujra magas, pulzus végig 110 felett. Ez biztosan nem normális ez az ugrálás. Nem merek aludni. Kerem adjon tanácsot a fentiek alapján, hogy hová menjek még vizsgalatra, van amit nem néztek meg? Ez lehet komolyabb probléma, főleg az éjjeli értékek miatt kérdem? Vagy a gyogyszer fogja rendezni? Tudom látatlanban nehéz tanácsot adni, de felek egy esetleges szívinfarktustol. Próbálom magam nyugtatni, hogy ez "csak" kezdődő magas vérnyomás, de egyik rokonomtól, vagy ismerősömtől se hallottam ilyen tüneteket és rosszulléteket. Pánikbetegsegre gondoltak először de bebizonyosodott hogy nem az okozza,mivel rendszeresen már 20 éve járok pszichiáterhez depresszió és szorongás miatt, de eddig ilyen rosszul sosem voltam, illetve a kezelő orvosom ki is zárta a pánikot. Gyanakodtam a citromfűre, hogy az dobálja így az értékeimet mert utolag olvastam, hogy a szedett gyógyszereimmel (Citapram, Rivotril) nem jó együtt alkalmazni igy abba is hagytam a tea fogyasztását, de nem vagyok biztos benne hogy köze volt ezekhez. Nagyon tanácstalan vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező! A panaszait vélhetően javítani fogja a Concor folyamatos szedése az orvos által előírt adagban, ráadásul ez a gyógyszer várhatóan a vérnyomásra is jótékony hatású lesz. A Holter vizsgálat még sok információval fog szolgálni. A panasz lehet akár kezdődő női hormonális változással is összefüggő, érdemes lenne nőgyógyásszal is konzultálni majd. A tünet okozta ijedtség pedig nyiván rontja a helyzetet. Egyelőre alacsony vérnyomás és 100/min körüli pulzus esetén a psychiáter által engedett adagban nyugtató bevétele segíthet átmenetileg. Koffenin fogyasztás minimális legyen, ha mindenképpen igényli. Ha nem igényli, akkor teljesen hagyja el a kávé, tea, esetleg energia ital fogyasztását. Napi 2 L energia és koffeinmentes folyadék fogyasztása is javasolt az egyenletesebb vérnyomás biztosítása érdekében.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 20., 22:29; Megválaszolva: 2021. március 24., 07:01
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Szív, gyomor vagy egyéb probléma ?
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 54 éves, átlagos férfi vagyok. Már több mint 10 éve előfordul, hogy időnként a jobb bordaívem alól egy pontból...
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Alacsony Spo2 szint