Pulzus és vérnyomás

Tisztelt Doktornő! 37 éves nő vagyok, egyedülálló, sok stressz van az életemben. Sajnos a BMI indexem 40 Az utóbbi hónapokban az ébredési pulzusom 88-93, napközben 100 körül alakul. A vérnyomásom diasztolés értéke ami inkább magasabb a normálisnál. És mindig kb.30 a különbség a szisztolés és diasztolés érték között. Néha kapkodok a levegő után, kis mozgástól jobban kifulladok mint eddig, és nyugalmi állapotban is megérzem szaladó pulzusomat. Hashimoto pajzsmirigy betegségem inkább lassan pulzust kellene, hogy okozzon. Egyelőre nem szedek rá hormont. A szívultrahang és a hagyományos EKG rendben. Mitralis prolapsus, pici billentyűhiba ami még van. Kérdésem: Ez mind lehet kizárólag a tetemes túlsúly miatt, vagy komolyabb probléma van a háttérben? Néhány éve folyamatosan sok stressz ér (elváltam és a munkám sem pihentető) , és küzdök a súlyommal.

Dr. Molnár Dóra válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező!

Részben megválaszolta saját maga számára a kérdést: a testsúly többlet, a sok stressz pulzus emelő tényezők valóban. A terhelhetőség csökkenéshez a magasabb alap pulzus is hozzájárul.

A leírt ultrahang vélemény nem magyarázza a panaszokat. Javaslom meg cukorbetegség kizárását is, még akkor is, ha normál értéken van az éhomi vércukorszint. Rendszeres tempós gyaloglás ( napi 1 óra) segíthet valamennyi tünet és panasz csökkentésében. Só és koffein fogyasztás minimális legyen, próbáljon meg napi 7 órát aludni.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2022. június 22., 22:50; Megválaszolva: 2022. június 23., 18:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívverés érzés
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy januárban voltam covidos. Anyám napokig mondta, hogy ebbe bele lehet halni ilyenek. Valószinüleg tudatalatt...
Pulzustartomány
Kardiológiai kivizsgálás
Jó napot kívánok! Szeretném a segítségüket kérni . Erős szívdobogás érzés miatt fordultam háziorvosom hoz aki beutalt kardiológiai...
Szívpanaszok
Kedves Doktornő! Szeptember végén tüszős mandulagyulladásom volt. 1 hétig tartott, és lázzal kezdődött (ami ezelőtt nekem még nem is volt)...
Szapora pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014-ben voltak elsőnek rosszulléteim, 150-160as pulzus ami hírtelen lépett fel. Ekkor teljeskörű kivizsgáláson voltam. 24...