Mi a diagnózis?

Tisztelt Doktornő! Egy ideje próbálkoztunk a férjemmel babaügyben, de nem jártunk sikerrel. Megkezdődtek a vizsgálatok, és érdeklődnék, hogy mi gondol az alábbi leletek alapján. A ciklus 21. napján volt vérvétel eredményei: TSH 2, 09 mIU/l FT4 13, 50 pmol/l FT3 5, 17 pmol/l FSH 1, 8 IU/L LH 2, 6 IU/L Prolaktin 518, 7 mIU/l aktív prolaktin 398, 2 Progeszteron 31, 22 mmol/l ösztradiol 755, 5 pmol/l Másnap prolaktin még egyszer: 441, 5 mIU/l Egy napra rá éhomi cukor: 4, 8 mmol/l 120 perces cukor: 4, 8 mmol/l Inzulin: 19, 8 mIU/L Inzulin 120 perces: 103, 1 mIU/l INzulinrezisztencia: 4, 22 Mit javasolna? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: B. Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Önnél inzulinrezisztencia áll fenn, javaslom, hogy amennyiben túlsúlyos, normalizálja a súlyát és iktasson be heti 3x 1 óra aerob testmozgást.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. április 01., 22:17; Megválaszolva: 2015. április 03., 18:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...