Metothyrin mellákhatása izomgörcs/fájdalom?

Tisztelt doktor Nő/Úr! 2014.11.27-én pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak nálam (TSH 0.011, T4 4.00, T3 13.12) , háziorvosom Metothyrin-t írt fel napi 3x2 tablettát 6 hétig szedve. Január közepén kezdődött a problémám, váll, hát, mellkas, combizom görcsök vették kezdetüket, felváltva vagy rosszabb esetben egyszerre. Háziorvosom szerint a metothyrin mellékhatása lehet a görcsölés, így lecsökkentette a metothyrin-t 3x1 tabletta szedésére. Utolsó vérvételen TSH 0.077 T4 0.75, metothyrin-t újra csökkentették immáron csak 2x1 tablettát szedek a következő ellenőrzésig, de a görcsök maradtak, erre háziorvosom Mydeton 150mg-ot írt fel. Ettől ritkultak a görcsök de nagyon erősek maradtak, elég egy apró mozdulat akár ásítás, hogy begörcsöljön a nyakam égő érzéssel és hosszú percekig "nem enged el" az izom aztán marad a fájdalom. A karoknál és comboknál ráadásul ijesztőek a görcsök, mert egy-egy ilyen görcsölés alkalmával jó pár másodpercig nem tudom mozgatni a végtagot és napokig megmarad az izomfájdalom amit újabb görcs követ. Kérdésem az lenne, lehet-e valóban Metothyrin mellékhatása a görcsölés vagy esetleg más betegség kivizsgálását kérjem. Ezzel a problémával, milyen szakorvos segítségét kérhetném? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy betegség témában

Kedves Kérdező!

Javaslom forduljon endokrinológushoz. Lehetséges, hogy a Metothyrin okozza, ezért másik gyógyszert kell próbálni. Fontos lenne ellenőrzéni a vér kálcium-szintjét is.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. március 24., 11:49; Megválaszolva: 2015. március 29., 21:18
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...